![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008
| Login failed for user 'NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE'. Açıklama: Geçerli web isteği yürütülürken işlenmemiş özel durum oluştu. Lütfen hata ve kod içinde kaynaklandığı yer hakkında daha fazla bilgi almak için yığın izlemesini gözden geçirin. Özel Durum Ayrıntıları: System.Data.SqlClient.SqlException: Login failed for user 'NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE'. Kaynak Hatası: Satır 42: objAdapter = New SqlDataAdapter(objCommand)Satır 43: objDataSet = New DataSet()Satır 44: objAdapter.Fill(objDataSet)Satır 45: Satır 46: ' DataBind DG to DS Bu hatayı alıyorum.Sql serverda permissionstan nt authority iznini açtım ama genede olmadı.Yardım lütfen... |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Localhostta alıyorum. Kod:
<%@PageLanguage="VB" %>
<%@ImportNamespace="System.Data" %>
<%@ImportNamespace="System.Data.SQLClient" %>
<scriptlanguage="VB"runat="server">
Sub Page_Load(sender AsObject, e As EventArgs)
Dim myConnection As SqlConnection
Dim myCommand As SqlCommand
myConnection = New SqlConnection("Data Source=(local);" _
& "Initial Catalog=data;Trusted_Connection=True;User Id=Maniac-PC;Password=669669" _
& "Connect Timeout=15;Network Library=dbmssocn;")
myCommand = New SqlCommand("SELECT * FROM kullanici;", myConnection)
' Open connection, execute reader, and databind to the results.
myConnection.Open()
HighlightRepeater.DataSource = myCommand.ExecuteReader( _
CommandBehavior.CloseConnection)
HighlightRepeater.Databind()
EndSub
</script>
<html>
<head>
<title>ASP.NET Database Highlight Sample</title>
</head>
<body>
<formid="Form1"runat="server"EnableViewState="false">
<asp:Repeaterid="HighlightRepeater"runat="server">
<HeaderTemplate>
<tableborder="1"cellspacing="2">
<trbgcolor="#C0C0C0">
<td><strong>ID</strong></td>
<td><strong>ADIM</strong></td>
<td><strong>SOYADIM</strong></td>
<td><strong>TELEFONUM</strong></td>
</tr>
</HeaderTemplate>
<ItemTemplate>
<trbgcolor="#FFFFFF"onMouseOver="this.bgColor='#FFFF00'"onMouseOut="this.bgColor='#FFFFFF'">
<td><%# DataBinder.Eval(Container.DataItem, "id") %></td>
<td><%# DataBinder.Eval(Container.DataItem, "ad") %></td>
<td><%#DataBinder.Eval(Container.DataItem, "soyad")%></td>
<td><%#DataBinder.Eval(Container.DataItem, "tel")%></td>
</tr>
</ItemTemplate>
<AlternatingItemTemplate>
<trbgcolor="#CCCCFF"onMouseOver="this.bgColor='#FFFF00'"onMouseOut="this.bgColor='#CCCCFF'">
<td><%# DataBinder.Eval(Container.DataItem, "id") %></td>
<td><%# DataBinder.Eval(Container.DataItem, "ad") %></td>
<td><%#DataBinder.Eval(Container.DataItem, "soyad")%></td>
<td><%# DataBinder.Eval(Container.DataItem, "tel") %></td>
</tr>
</AlternatingItemTemplate>
<FooterTemplate>
</table>
</FooterTemplate>
</asp:Repeater>
</form>
<hr/>
</body>
</html>
Enson 23/04/2008 19:01 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: [CODE] [/CODE] |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
| Alıntı:
Trusted_Connection=false Eğer halen çalıştıramıyorsan, yerel makinanda bağlantı cümleciğini (connection string) şu şekilde oluştur : http://sozluk.sourtimes.org/show.asp...ring/@mirmirik Kolay gelsin.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
hem sql server authentication denemissin (connection stringte sql server username, password vermissin ) hemde trusted_connection=true diyerek, sql providera sen sql server windows authentication ile baglan ( yani sql server a aspnet user ile gidecek sistem ), demissin, tabii aspnet userda sql serverda tanimli olmadigi icin hatayi aliyor olabilirsin. anovun cozumu yeterli olabilir.
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Windows authenticationdan çalışıyor.Trustedıda false yapınca böyle bir kullanıcı yok diyor.( Login failed for user 'Maniac-PC'. The user is not associated with a trusted SQL Server connection. )Sql serverı kurarken Windows authenticationı seçmiştim.Bunu kullanıcı adı ve parola isteyecek şekle (sql authentication) nasıl çevirebilirim? |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |