![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2004
|
Merhabalar, MySQL'den İsmail Hazman isimli bir yazarı çekiyorum. Sayfa adresine $_GET ile İ harfi ile başlayanları ("...yazar_getir&yazar=İ") çektirsemde İsmail Hazman Y harfi ile başlayanları çektirsem de ("...yazar_getir&yazar=Y") İsmail Hazman geliyor. İ harfini anladım, Y harfinde neden geliyor? Phpmyadmin'den kontrol ettim, İsmail Hazman Ýsmail Hazman olarak duruyor. Acaba bu nedenden mi iki harfi çektirsemde geliyor? Ve bu duruma nasıl çare bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Özgür Yazılım Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: Selçuk Üniversitesi
|
mysql 'de tablonuzu utf8_turkish_ci karakter seti ile tutarsanız İsmail sözcüğü Ýsmail olarak değil İsmail olarak yazılır. Birde sql cümleniz nasıl. PHP Kodu: Yani % işaretlerini nasıl kullandınız? |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: DELPHI LAND
|
Bu konu forumda çok konuşulmuştu. Arama yaparak detaylı bilgi bulabilir, sorununuzu hemen çözebilirsiniz. Kolay gelsin
__________________ Soru Sormadan Önce: http://forum.ceviz.net/pascal-delphi-delphinet/announcement-soru-sormadan-once.html Sigarayı BIRAKMANIN YOLLARI.......! http://www.yesilay.org.tr/sigara_nasil_birakilmali.asp |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Özgür Yazılım Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: Selçuk Üniversitesi
|
Birde şunu deneyin, Mümkünse veritabanındaki tablonuzu Latin5 yapın, daha sonra veritabanına bağlantı kodunuzun altına şu 3 satırı ekleyin. PHP Kodu: Ondan sonra deneyin. Aklıma gelen şeyler bunlar. Birde bu bölümü ilgilendiren kodları buraya yazın, bir inceleyelim belki sürekli gözden kaçan basit bir hata vardır. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 06/2004
|
arkadaşlar bu konuda son 3 gündür çalışıyorum ve sonunda başta bilmeden latin1 de oluşturduğum veri tabanını latin5 türkçeye çevirdim. yaptığım işlemleri yazıyorum paylaşmak açısından bekli daha kısasını bulan olur. veritabananın bir yedeğini alıp başla bir veri tabanı ismi ile yeniden restore ettim. yeni veri tabanını truncate table ile boşalttım. aşağıda internetden aldığım bir script ile tüm veri tabanını latin5 çevirdim. <? /* yazan : turker e-mail : turker.biz@gmail.com version : 0.01 ------------ Üstteki bilgilere dokunmadan, istedi?iniz gibi kullanabilir, satabilir ve da?ytabilirsiniz. */ # karakter seti ayarlary $charset='latin5'; # ba?lanty ayarlary $conn=mysql_connect("localhost","root","****") or die('nerdesin mysql?'); mysql_select_db("lokman2",$conn) or die('taze bitti'); # karakter seti de?i?tirilecek alan tipleri $types=array( 'CHAR', 'VARCHAR', 'TINYTEXT', 'TEXT', 'MEDIUMTEXT', 'LONGTEXT', 'TINYBLOB', 'BLOB', 'MEDIUMBLOB', 'LONGBLOB', 'ENUM', 'SET' ); /*---------------- yeter bu kadar ayar ----------------------- */ # follow the white rabbit $q1=mysql_query('SHOW TABLES') or die("1"); while ($r1=mysql_fetch_array($q1)) { $table=$r1[0]; $sql='ALTER TABLE '.$table.' CONVERT TO CHARACTER SET '. $charset.' COLLATE '.$charset.'_turkish_ci'; mysql_query($sql); echo "\n\n $table tablosunun karakter seti deðiþtirildi"; $q2=mysql_query('SHOW FIELDS FROM `'.$table.'`') or die("2"); while ($r2=mysql_fetch_assoc($q2)) { //print_r($r2); $field=$r2['Field']; $type=strtoupper($r2['Type']); $null=strtoupper($r2['Null']); $default=strtoupper($r2['Default']); if (in_array($type,$types)) { if ($null=='YES') $null='NULL'; else $null='NOT NULL'; if (!empty($default)) $default='DEFAULT '.$default; $sql='ALTER TABLE `'.$table.'` MODIFY COLUMN `'.$field.'` '.$type.' CHARACTER SET '. $charset.' COLLATE '.$charset.'_turkish_ci '.$null.' '.$default; mysql_query($sql) or die($sql); } // if } // while echo "\n $table tablosu içindeki alanlarýn karakter seti deðiþtirildi"; } // while ?> daha sonra ço program yazdım eski veri tabanından verileri yeni veri tabanına eklemek için ama işe yaramadı. bende veri tabanındaki kayırların insert cümlelerini oluşturdum ve sonra query browser den bunları çalıştırdım. tüm veri tabanım türkçe olarak hazır oldu. bunu daha iyisini bulamadığımdan böyle yaptım bilen varsa lütfen paylaşsın çünkü bu genel bir sorun oldu artık. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |