![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
merhaba arkadaşlar login olmayı başarıyorum fakat nedense başka sayfaya geçiş yapınca login siliniyor ve pasif olan paneller aktif oluyor.. nerde hata yaptığımı bulamadım... çokie uygulamam aşağıdaki gibidir.. FormsAuthentication.SetAuthCookie(Kullaniciaditxt. Text, true); |
| | |
| | #3 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
tabii ki asla bu sosyopatin metodunu kullanmamani tavsiye ederim, membership providerin gucunden faydalan.
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
| Alıntı:
Teşekkür ederim membership provider kullanmak istemiyorum biraz uğraşıp kendi kodlarımı yazmak daha güzel oluyor.. kodlarla oluşturduğum login çalışıyor fakat sadece cokie sorunu vardı onuda şuan araştırıyorum.. | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
zaten senin icin session kontrolu .net ile yapiliyor, ayrica senin yapman gereksiz. sonradan sayfalardaki haklari degistirmek istiyorsan, sayfalari acip o bolumleri silmen gerekecek muhtemelen copy paste yapacaksin her sayfaya o kod parcasini, copy-paste kacilnilmasi gereken bir sey, cunku hata varsa hatayi copy paste yapiyorsun aslinda. Sessionin icindeki key case sensitivedir, yani UserID, userID farkli seylerdir, yanlis yazmak inanilmaz kolay bisi, hadi israr ettin bari AnonymousProfilein acip, Profile kullanmak daha mantikli en azindan intellisense in gucunden, ve compile time hata bildirmesinden faydalanirsin (Mesela Session["UserID"] yerine Profile.SessionID gibi .. uygulamari her nekadar basta kolay gibi gozuksede extend olacagini dusunmeliyiz, ileride kullanicilara gore haklari belirlemek yerine, birde roller devreye girebilir (mesela adminler sunu yapsin, kayitli uyeler bunu, guestler bunu yapsin gibi) o zaman session olayiniz iyice yoldan cikacak. ileride session hijack icin bir cozum gelirse .net framework yapisinda, siz bundan mahrum kalacaksiniz. hizlica aklima gelenler bunlar, ekleyen olabilir buna.
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |