![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Yeni Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2006
|
Arkadaşlar; Değişik bir program var.Adı "belleği arttırma programı" .Arkadaş gösterdi.1 gb bellek 2 gb oluyor dedi.Programı ekte gönderiyorum. Arkadaş denemiş , olmuş.Sizin bu konuda bilginiz var mı.Bellek zarar görüyor mu ya da gerçekten faydalı mı? |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Agrasif Programcı Üyelik Tarihi: 04/2007 Yer: Her Yerden
|
bazı web camları driver ıle çözünürlüğün falan arttırıldıgını bılıyorum hatta aynı cam degısık modellerde ve fıyatlarda satılıyor ama flash bellek olunca ne kadar dogrudur dersenız ben ıhtımal bıle wermem cunku neden ?? eger oyle bırsey olsaydı cd yazarken bır program yazılırdı 700mb yerıne 1 gb yazardık, ıkıncı ornek daga degısık 1,5 litrelik su şişesine 2 litre su sığarmı ????
__________________ Her Hakkım Saklıdır®™ |l|lllll|lll||ll||lll ll ³°¹³²¹³ °¹²¹²²³ |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
O programların yaptığı tek şey belleğe alınan dosyaları sıkıştırmak. 100mb lık dosya 70 mb a sıkıştığı zaman 130mb bellek alanı varmış gibi oluyor. 2gb yazdığına göre %50 sıkıştırmaya garanti gözüyle bakıyor demekki program. Ram üzerinde alan kazanmış gibi gözüksenizde işlemci üzerinde yer kaybedeceksiniz bu 1, bir ikincisi bellekte sıkıştırılmış halde duran data yı nereye açacak ? yine belleğe açacak bu durumda belle üzerinde normalin en az 2 katı işlem gerçekleşecek... Eskiden düşük ram de kurulamayan oyunları kurmak için kullanırdık bunu şimdi tamamen gereksiz ve saçma, ram i boşaltan programlar kadar saçma..(o programlar ram i boşaltır ama sistemi hızladırmaz aksine yavaşlatır)
__________________ ||||Revlis||||| |
| | |
| | #10 (permalink) |
| ~ renklererenkvermek... Üyelik Tarihi: 02/2006 Yer: İstanbul
|
programı denemedim ama bence şöyle bir mantık vardır.şöyle ki ; sony mp3lerin pc yazılımlarında mp3 dönüştürücü programı sayesinde yalnız sonynin desteklediği özel bir format var.(şuan hatırlamıyorum.).bu format diyelim ki 256 mb kapasite sahip bellekte mp3 kalitesinde ama mp3den daha küçük dosya boyutlarında şarkıları 1 gb kapasiteye sahip belleğin alacağı sayıda saklamaya imkan sağlıyor.ben de bu programı bir nevi dosya sıkıştırma ya da bellek sıkıştırma işlevindedir düşünüyorum.
__________________ ~niyazitaha.güzel Web Developer |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |