![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
merhaba, netbeans ile portletler tasarlıyorum, tasarlamaya çalışıyorum diyelim, ilk deneyim böyle bi projede olunca baya kasıyor. bir portletten diğerine parametre geçircem, sora o da bu parametrelere göre veritabanından bilgi çekip göstericek, jsp:include ve jsp: params ile denemek istedim, jsp: params için de jsp: plugin gerekli olduğunu anlayınca ve orda verdiği hataları düzeltemeyince, forward ile yapmayı deniyorum şuan, parametreler ile birlikte forward edip dier portlette çekebilirim sanırım, yeni_view.jsp sayfasındayım başına <%@ include file="asd_view.jsp" %> yi ekledim, iki textbox ve bir buton var, buton un onclick olayında <jsp:include page="asd_view.jsp" flush="true"/> <jsp:forward page= ”asd_view.jsp” > <jsp: param name=”bas” value="value1" /> <jsp: param name=”bit” value=”value2” /> </jsp:forward> <b> Başlangıç Saati </b> <input type="text" name="bas" value="" size="10" /> <br> <b>Bitiş Saati </b> <input type="text" name="bit" value="" size="10" /> <br> <input type="submit" value="Guncelle" name="send" onclick="fonks()"/> şuan parametre isimleri ve değerleri de hatalı ama onlardan önce <jsp:forward page= ”asd_view.jsp” > bu satırda quote symbol expected hatası veriyor, sayfayı tanımıyor oysa hepsi aynı jsp klasörünün içinde ve include ile tanımlamaya çalıştım, ne yapmam gerek ? ve bunlarla ilgili örnek linki verebilirmisiniz? google/codesearch den bakıyorum ama tam istediğim tipte bulamadım. teşekkürler |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 12/2007
| Alıntı:
JSP'nin etiket kütüphanesini kullanmak yerine HTML'in elementlerini (kodlarını) doğrudan kullanabilirsiniz ama bunun için JSP (Java) tarafında ayrıca elementlere erişmeniz gerekir, JSP etiket kütüphanesiyse elementlere erişim işini kolaylaştırır... (JSP : Servlet arabirimi) (Servlet : View kısmıyla Java'nın iletişimi, yani JSP veya JSF'ın yaptığı işi uzun yoldan yapmaktır ancak temel budur...) | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
bir sayfadan diğerine, veri geçirerek gitmek istiyoruz, bu veri kullanıcı tarafından girilecek. bu durumda form ( ya da birşekilde form üretecek bir yapı) kullanılmalı. bu girilen verileri, request nesnesinin getParameter metodu ile alabilirsiniz. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
benim iki sayfa arasında parametre gönderme kısmında hata verdi onu düzeltemeyince daha basitleştirerek temel şeylerin düzgün çalıştığını kontrol etmek istiyorum şimdi, <form name="form1"> </form> <br> <br> <br> <script language="javascript/text"> f() { out.println(form1.gor.value); } </script> <body> <br> <br> <input type="text" name="gor" value="" size="10" /> <input type="submit" value="send" name="send" onclik=f()/> <br> <br> </body> form1.gor ü hiç bir şekilde göremiyorum, bunu normal <b>form1.gor.value</b> olarak falan da denedim, out.println("<%=form1.gor.value%>") olarak falan da denedim yine olmadı, sadece butona bastığımda o textboxta girilen değeri alıp yazmasını istiyorum. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |