![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
merhaba arkadaşlar, javaya yeni başladım sayılır(eclipse kullanıyorum); PHP Kodu: bu butonlardan birinciyi basınca menu1, ikinciye basınca menu2 geliyor. Ama her iki metod da görüntüleniyor. Benim istediğim ikinci butona basınca birinci metodun görüntülenmemesi, birinci butona basınca da ikinci metodun görüntülenmemesi. bunun için hangi komutu kullanmam gerekiyor? Enson 18/04/2008 14:10 tarihinde mr1yh1 tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: format ve imla düzenlemesi ... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
@kitetnakre kodu renkli yapmak için epeyce uğraşmışsın, ama sözcükler birbirine bitişik idi, o kadar color, size, bold tagı içerisinde düzeltme yapamadım. code yerine, php tagını kullandım, otomatik renklendiriyor, yukarıdaki gibi oldu. ayrıca problemi anlayamadım. ( mesela metodun görüntülenmesi ne demek ? ) java'ya yeni başlayan birisi için, gui kodlamak işi çok zorlaştırır. bir süre konsol uygulamaları ile ilgilenmek daha iyi. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| teşekkürler, ben php tagını sadece php de kullanılıyor diye biliyordum. Konsol uygulaması iyi olabilir aslında. Ben eclipse ve Netbeans ikisini de kurdum. Netbeansde frame, jpanel buton... oluşturup kodlarına bakıyorum, sonra eclipsede benzerini yapmaya çalışarak ilerliyorum. Probleme gelince, normalde; jPanel1.setVisible(true/false); yazarak bir butonla jpanel1 i göstertip gizleyebiliyorum. Bir metod için aynısını yapabilir miyim? Butona tıklayınca; menu1(); isminde bir metodu çalıştırıyorum. Başka bir butona tıklayınca da çalışan menu1(); metodu artık çalışmasın(çalışmasın derken menu1(); metodunda iki tane jpanel varsa ikisi de görüntülenmemiş olacak). |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Matafleur Üyelik Tarihi: 02/2003
|
su adresteki "event listeners" kismina biraz gozatip tekrar denemelisin.. http://java.sun.com/docs/books/tutorial/uiswing/ sevgi, saygi.. _DD_
__________________ if u wanna fuck with the eagles u've gotta learn 2 fly |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
öncelikle, netbeans'in gui builder'i kesinlikle insanlar okusun/geliştirsin diye kod üretmiyor. ![]() zaten, ürettiği kodun büyük kısmına müdahaleye izin vermiyor. (başka bir gui builder'in farklı olacağını da sanmıyorum) bunun yerine, bir kitaptan öğrenmek ve bu swing bilgisi sayesinde, gui builder'i daha yetkin bir şekilde kullanmak en iyisi. yanlış anlamadıysam: menu() fonksiyonlarının görünür yaptığı nesneler var. menu2() fonksiyonu, menu1() fonksiyonunun görünür yaptığı nesneleri görünmez yapacak. bunun için onlara ulaşabilmesi lazım, yani bu nesneler menu fonksiyonları içerisinde tanımlanmamış olmalı. menu1(){ JPanel panel1 = ... } yerine menu1(){ panel1.setXXX } private JPanel panel1 = ... bu sayede menu2 bu değişkene ulaşabilir. menu2(){ panel1.setXXX } |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
evt dediğiniz gibi bir tanımlanmama ile ilgili bir problemmiş, teşekkürler ilginiz için. Bu arada ben bir çok kitap inceledim, bu kitaplardan javanın programlama matığını öğrendim ama kitaplardan swing bölümünü doğru bir şekilde öğrenemedim. En basit hizamalama bile kitaptan öğrenilemiyor. Benim kullandığım yöntem baya iyi, oldukçada ilerlem katdettim aslında, Netbeans de buton ekliyorum kodlara bakıyorum, nasıl hizalandıığını öğreniyorum. Jpanele bir buton nasıl eklenir öğreniyorum. Bence kitaba nazaran bayi iyi bir yöntem. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |