![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
|
Selam arkadaşlar. Bana il ilçe örneğini verebilecek bir arkadaş varmı? 2 tane combobox olcak birinci combobox tan ili seçtiğimizde diğer comboboxta da illeri göstercek.php de felan buldum da aspx olarak bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| empty Üyelik Tarihi: 04/2007
|
ilk önce il ve ilçeleri al burdan http://gokhanbagci.blogcu.com/3312993/ 2 dropdownlist koy ekrana, illeri getirdiğin dropdownlist autopostback=true olsun, il dropdownlistinin selectedindexchanged anında da ilçeleri doldurma kodunu yazarsın..
__________________ artık yok.. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
| arkadaşlar 2 saattir uğraşıyorum yapamadım bi türlü.Bir şeyler yaptım ama olmuyor bi türlü.ASlında çok basit bir şeydir ama yapamadım:S public partial class _Default : System.Web.UI.Page { private void Sehirler() { OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection(); baglanti.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0 ; Data Source=" + Server.MapPath("App_Data\\il_ilce.mdb"); OleDbDataAdapter da = new OleDbDataAdapter("select * from il ", baglanti); DataSet Ds = new DataSet(); da.Fill(Ds, "t"); DropDownList1.DataSource = Ds.Tables[0]; DropDownList1.DataTextField = "il"; DropDownList1.DataValueField = "il_id"; DropDownList1.DataBind(); } private void ilce(string SQLString) { OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection(); baglanti.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0 ; Data Source=" + Server.MapPath("App_Data\\il_ilce.mdb"); OleDbDataAdapter da = new OleDbDataAdapter(SQLString, baglanti); DataSet Ds = new DataSet(); da.Fill(Ds, "t"); DropDownList2.DataSource = Ds.Tables[0]; DropDownList2.DataBind(); } protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { if (!Page.IsPostBack) { Sehirler(); ilce("Select * from ilce"); } } protected void DropDownList1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e) { ilce("Select * from ilce where il=’" + DropDownList1.SelectedValue.ToString() + "’"); } } |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |