![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
| Merhaba arkadaşlar vb'ye yeni başlayanlardanım yardımlarınızı istiyorum aşağıda ki sorularımın cevaplarını öğrenebildiğim kadarıyla yazdım ama emin değilim yardımlarınızı esirgemezsiniz inş. 1- Timer1.Interval=800 komutunun anlamı ? cvp: zaman işleme değeri 800 milisaniye 2- Grid objesinin Rows propertiesinin görevi nedir ? cvp: bunu bilmiyorum 3- if a>"Recep" or b<10 then label.caption="Yazı1" else label1.caption="Yazı2" mantıksal koşullamada aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a="Ragıp":b=5 ise sonuç Yazı2 => (cevap olarak bunu dedim ) a="Murat":b=12 ise sonuç Yazı2 a="Ahmet":b=16 ise sonuç Yazı1 a="Zafer":b=5 ise sonuç Yazı2 a="Fatih":b=5 ise sonuç Yazı1 4- Program çalışırken dışarıdan veri girilmesi sağlayan obje hangisidir ? cvp: text 5- Dim ZA as double tanımlamasında ZA değişkeninin alabileceği max değer ? cvp: 99.999.999.999.999.999 6- Dim ZA as string'in anlamı nedir ? cvp: ZA değişkeninin yazısal değerler için ve max 255 bayt olduğu 7- Dim ZA as integer tanımlamasında ZA değişkeninin alabileceği min değer ? cvp: -32767 8- Dim ZA as string * 800 anlamı nedir? cvp: ZA değişkenin değerinin 800 ile çarpılması gerektiği 9- Dim ZA as string * 20 anlamı nedir ? cvp: ZA değişkenin değerinin 20 ile çarpılması gerektiği 10- Dim ZA as integer tanımlamasında ZA değişkeninin alabileceği max değer ? cvp: 32767 11- if a>"Recep" and b<10 then label.caption="Yazı1" else label1.caption="Yazı2" mantıksal koşullamada aşa. hangisi doğrudur ? a="Zafer":b=5 ise sonuç Yazı1 => (cevap olarak bunu diyorum ) a="Ahmet":b=16 ise sonuç Yazı1 a="Murat":b=12 ise sonuç Yazı1 a="Ragıp":b=5 ise sonuç Yazı1 a="Fatih":b=5 ise sonuç Yazı1 12- if a>b then label.caption="Yazı1" else label.caption="Yazı2" mantıksal koşullamada hangisi doğrudur ? a=6:b=5 ise sonuç Yazı1 => (cevap olarak bunu diyorum ) a=8:b=7 ise sonuç Yazı2 a=5:b=6 ise sonuç Yazı1 a=17:b=5 ise sonuç Yazı2 a=5:b=5 ise sonuç Yazı1 13- Label1 objesi üzerinde ki yazıyı VERI1 olarak değiştiren komut ? cvp: Label1.font="VERI1" 14- Timer interval=1200 komutunun anlamı ? cvp: tamer objesinin zaman işleme değeri 1,2 saniye 15- Grid objesinin colss propertiesinin görevi ? cvp: bunun cevabını bilmiyorum 16- Grid objesinin row propertiesinin görevi ? cvp: bunun cevabını bilmiyorum Yanlışlarımı düzeltebilirmisiniz arkadaşlar |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.
|
11- if a>len("Recep") and b<10 then label.caption="Yazı1" else label1.caption="Yazı2" mantıksal koşullamada aşa. hangisi doğrudur ? Sonucun olmaması gerekiyor çünkü a nın değeri 5 ten büyük olan rakam yok sitring alanlar için büyüklük ve küçüklük sz ko nusu değil... a=len("Zafer"):b=5 ise sonuç Yazı1 a=len("Ahmet"):b=16 ise sonuç Yazı1 a=len("Murat"):b=12 ise sonuç Yazı1 a=len("Ragıp"):b=5 ise sonuç Yazı1 a=len("Fatih"):b=5 ise sonuç Yazı1 Cevap Yok 12- if a>b then label.caption="Yazı1" else label.caption="Yazı2" mantıksal koşullamada hangisi doğrudur ? a=6:b=5 ise sonuç Yazı1 => (cevap ) a=8:b=7 ise sonuç Yazı2 => (cevap ) a=5:b=6 ise sonuç Yazı1 a=17:b=5 ise sonuç Yazı2 => (cevap ) a=5:b=5 ise sonuç Yazı1 15- Grid objesinin colss propertiesinin görevi ? cvp: DataGrid içinde bulunan Sütünların Kontrolünde Kullanılır... 16- Grid objesinin Rows propertiesinin görevi ? cvp: DataGrid içinde bulunan Satırların Kontrolünde Kullanılır...
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.
|
12- if a>b then label.caption="Yazı1" else label.caption="Yazı2" mantıksal koşullamada hangisi doğrudur ? a=6:b=5 ise sonuç Yazı1 => (cevap ) a=8:b=7 ise sonuç Yazı2 a=5:b=6 ise sonuç Yazı1 a=17:b=5 ise sonuç Yazı2 a=5:b=5 ise sonuç Yazı1 pardon bu soru doğruymuş gözden kaçırmışım
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |