![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Ceviz Lordu Üyelik Tarihi: 12/2006 Yer: İstanbul (Avrupa Yakası)
|
Merhaba arkadaşlar sizlere bir kaç soru soracağım da her yerde aradım taradım fakat aradığımdan başka her şey çıktı ![]() Arkadaşlar sormak istediğim şey tam olarak şu: Arkadaşlar başlıkdan da anladığınız gibi ip işlermleri ve progress bar nasıl kullanılıyor ? merak ediyorum da. Ip işlemleri derken tam olarak şu iki en önemli şey bir ip adresini nasıl görürüz ikincisi ise ip adresini nasıl değiştiririz bu iki önemli soruyu bana cevaplarsanız çok minnettar kalırım... Progress Bar'ı biraz daha açmak isterim bir browser yapacağım da bütün işlemleri tamamlandı (geri, ileri, dur, yenile gibi) ayrıntıya girmeden basitce yapmaya çalışdım bir şeyler neyse internet sayfasını ne kadar kaldığını gösteren bir grafik (progress bar) kullanmak istiyorum fakat progress bar'ı kullanmasını bilmiyorum nasıl kullanırız olursa örnekle gösterebilirmisiniz?? bu ip işlemleri de çok önemli arkadaşlar şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Public Man Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: AYDIN
|
progressbar içerisindeki ilerleyen değere value denir value değerini arttırarak istediğin işlemi yapabilirsin : progressbar1.value=+1; gibi..veya bunu timer nesnesine bağlayarak ta yapabilirsin..timer in değeri arttıkça progressbar ın degeri de artsın gibi.. ip değiştirme görüntüleme konusunda bilgim yok suan için..kolay gelsin |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Ceviz Lordu Üyelik Tarihi: 12/2006 Yer: İstanbul (Avrupa Yakası)
|
ya hocam bir de şu timer'a biraz değinsek ? nasıl yapabiliriz bu timer ile ? sadece browser değil hani diyelim alerm yaparken veya başka bir şey süeryi gösterme bakımında nasıl kullanılır ???
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| PublicClass Form1 Dim s2 AsInteger Dim sayac AsInteger PrivateSub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick s2 = +1 sayac = sayac + s2 ProgressBar1.Value = sayac EndSub PrivateSub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Timer1.Enabled = True EndSub gibi birşey yapabilirsiniz..value değerinin min ve max değerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz kolay gelsin.. |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Alıntı:
Dim s2 AsInteger Dim sayac AsInteger PrivateSub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick s2 = 1 sayac = sayac + s2 ProgressBar1.Value = sayac If sayac = 100 Then Timer1.Enabled = False sayac = 0 EndIf EndSub PrivateSub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Timer1.Enabled = True EndSub | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |