Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Web Tasarım

LinkBack Seçenekler
Eski 12/04/2008, 17:47   #1 (permalink)
Üye

Yer: istanbul
Varsayılan dotted ie6 ve ff farkı ?

border: dotted; komutu firefox ta küçük kesikler olarak görülürken ie6 da kocaman kesikler olarak görülüyor...oysa bir kaç sitede 2 browser dada aynı sonucun çıktığını görmüştüm...
her iki browser dada nasıl küçük kesikler olmasını sağlıycam ?
darkart hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12/04/2008, 18:26   #2 (permalink)
empty

UuuR Adlı Üyenin Profil Grafiği

http://www.eternity.i12.com/table.html belki burdaki örnekler işine yarar
Eski 12/04/2008, 20:08   #3 (permalink)
Üye

yok abi verdiğin örnektede aynısı oluyor
en üstteki tablo tamda benim yaptığım tablo...
ancak o linki hem ie de hemde firefox ta açarsanız demek istediğimi anlyacaksınız. Kastediğim sorun verdiğiniz linktede var çünkü
Eski 13/04/2008, 01:59   #4 (permalink)
Özgür Yazılım

MaviAteş Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Selçuk Üniversitesi

Kenarlığın kalınlığını piksel cinsinden belirtirseniz sorun düzelecektir. Hiç kalınlık(genişlik) belirtmeyince her tarayıcının standart değeri farklı olabiliyor.

<div style="border: 3px dotted #6699FF;"> .... <div>
MaviAteş hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/04/2008, 23:37   #5 (permalink)
Üye

@MaviAteş dediğinle alakası yok!
Eski 14/04/2008, 01:49   #6 (permalink)
Üye

bendede aynı sorun var.. ie 7 de dotted küçük noktalar halinde iken ie6 da devasa çizgiler oluyor.. bir türlü düzelmedi.. pixel olarak tanımlama yapsamda olmadı.. Microsoft ie7 de css adına kodlarını destekleme adına iyileştirme yaptı. ie6 ve ie7 arasında bazen büyük farklılıklar çıkabiliyor.. ikisini bir kılıfa uydurmak için takla atmak lazım.. galiba solid kullanmaktan başka çare kalmıyor..
web.doktor şu an hatta   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/04/2008, 05:55   #7 (permalink)
Üye

hayır solid falan gerek yok...sadece burada kimse bilmiyor yoksa bir çok sitede görüyorum ben bunu oradan çözerim illa...
Eski 24/04/2008, 10:31   #8 (permalink)
<ceviz>-</ceviz>

Setting_By Adlı Üyenin Profil Grafiği

Son Msjında bir konuya katılıyorum sadece . Solid:" Alakası yoq . Burada kimse bilmiyor derken ne ima etmeye çalıştıgını anlayamadım . o bazı siteler reseller veya hosting farklarıyla bunu ortaya koyuyorlar . Her medeni insan gibi Googleyi kullanırsan bunun kesin sonuçlarını elde edebilirsin . kimse derken resmi desteq sitelerinde bile iki browser arasındaki farklar eleştirilirken senin bu yazıyı yazmış olman bana mantıqlı gelmedi . Kolay Gelsin !
Eski 25/04/2008, 01:04   #9 (permalink)
Üye

Alıntı:
Setting_By, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Son Msjında bir konuya katılıyorum sadece . Solid:" Alakası yoq . Burada kimse bilmiyor derken ne ima etmeye çalıştıgını anlayamadım . o bazı siteler reseller veya hosting farklarıyla bunu ortaya koyuyorlar . Her medeni insan gibi Googleyi kullanırsan bunun kesin sonuçlarını elde edebilirsin . kimse derken resmi desteq sitelerinde bile iki browser arasındaki farklar eleştirilirken senin bu yazıyı yazmış olman bana mantıqlı gelmedi . Kolay Gelsin !
Bana medeniyet dersi vermeden önce türkçe ni düzeltirsen çok daha mantıklı bir iş yapmış olursun.
Burada binlerce insan yazıp çiziyor neden google kullanmıyor kimse ? Herkes mi medeni değil? Ukala ve cahil tavrını bilginle ve kültüründe göstereceksen devam et konuşmaya, ancak cehalet dolu yazılarla forumu ve konuyu kirletmenin anlamı yok!

Evet kimse bilmiyor, yalan mı? Ya da biliyorda söylemiyor, bumu dur ? Kimsenin bilmiyor olması insanlara çamur atmak değildir üstadım, doğruyu veya izlenimi söylemektir.
Eski 25/04/2008, 02:04   #10 (permalink)
Özgür Yazılım

MaviAteş Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Selçuk Üniversitesi

Madem öyle o zaman aradığınız şeyi gördüğünüz sitelerde olaşın, neden gelip buraya soruyorsunuz. Nasıl olsa burada hiç bir şey bilmeyenler var.Burada (forumlarda) insanlar karşılık beklemeden bir şeyler yapmaya çalışıyor siz kendi işinizi burada yaptıramadınız diye "hiç kimse bir şey bilmiyor diyorsunuz." Umarım yaptığınız hatayı gün gelir fark edersiniz.

Sırf senin sorunu çözmek için uğraştığım zamanı sana helal etmiyorum. Saygının, emeğin, iş gücünün, zamanın kıymetinin ne olduğunu öğrenin ondan sonra gelip burada soru sorun.
MaviAteş hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık