![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.
|
Merhaba Arkadaşlar Sorun... Aselsandan aldığımız bir cihaz ve o cihazın Programlama işleminde kullanılan bir yazılımı var ki ben beyenmedim neyse işlem şöyle RF ile calışan cihaz üzerinde bir barkod var ki Seri Number olarak kullanılmakta bu kodu Com1 e bağlı bir barkod cihazıyla okuyoruz ve okunan kod doğrulamasından sonra RF çalışıyor ve cihazımız o Seri Numarasına göre içinde bulunan diğer bir numara ile eşleştiriliyor ve cihaz akfif hale geliyor buraya kadar sorun yok ama gel gelelim okunan barkodun tekrar bir barkod yazıcısı ile çıktısının alınıp kutu dışına yapıştırılmasını istiyorlar tamam dedik programı yazdık, aselsan Com1 i açıyor barkodu okuyor ve RF kodlama için beklemeye başlıyor, ben dedim ki hem hız açısından hemde o işle ilgili ortaya çıkacak sorunları ortadan kaldırmak için barkod okununda yazıcıdan da kopya barkod çıksın dedim ama port açık olduğu için benim port açma isteğimi kabul etmiyor. daha sonra zaten port açık dedim ben sadece portu dinliyip gelen veriler ile barkodu basarım dedim ama nafile bu sefer de port kapalı diyor, portun durumunu kontrol ediyorum kapalı diyor, aç diyorum açık diyor.Aselsanı aradım yazılım bölümü yetkilisiyle konuşmamızda şöyle geçti... Ben: Yukardaki konuyu anlattım... Ytkli: Size özel bir çalışmamız olması söz konusu değil... Ben: Bakın bu önemli sonuçta siz bir firmasınız bana sadece bir modülde değişken olarak veriyi verin.... Ytkili: Size bu imkanı sunamayız. bunun için baya bir çalışma yapmamız lazım ve test aşaması var... Ben: Bakın bende yazılımcıyım söylediğiniz komik sadece bir değişken tanımlayacaksınız ben sizin yerinize 2 dakika içinde hazırlayayım... Ytkli: Olmaz Ben: Programınızda çok sayıda hata var.... Ytkli: O hataları bize bildirirseniz daha sağlıkı bir çalışma yapabiliriz.. Ben: Modül de değişken istiyorum ![]() Ytkli: Tamam ben gerekli yerler ile görüşerek isteğinizi bildiriyorum Mail adresinizi alabilirmiyim... ....... ....... gerçi onlar yapana kadar ben kendi bağımı kestim ama barkod cihazından okunan veriyi alırsam daha sağlam olur ve hatasız olur gerçi 2000 Kodlamada 0 hata ama olsun cihazdan okuma daha sağlıklı.... Bu hatayı yada bu sorunu nasıl çözüp direk Comdan gelen veriyi alabilirim....
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |