![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
| http://azer.kodfabrik.com/code/js/ne...wsblock.tar.gz selam arkadaşlar.bu linkteki script haber siteleri için manşet kodu.ben bu script teki 11 tane başlık ve resmi access veri tabanına nasıl bağlarım.bunu visual studio daki kontrollerle yapmam mümkünmü(datalist vb..)?.çok uğraştım ama bi sonuç alamdım.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Eski klasik asp tarzına en yakın kontrol Repeater. Repeater ile js literali oluşturabilirsin.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
| Kod:
<div id="newsblock">
----------for döngü başı-------SAYAÇ
<div id="hotphoto" class="hot" style="background:url(images/news_antalyaspor.jpg);">
<div></div>
<a id="hotlink" href="#">
<span>HABER_BASLIK</span>
SPOT_HABER
</a>
</div>
<a id="news0" class="news" onmouseover="changethis( SAYAC );" href="#"
subject=HABER_BASLIK
text="SPOT_HABER"
photo="resimbul.aspx&id=HABER_ID">
HABER_BASLIK </a>
----------for döngü sonu-------
</div>
Belki aklına bişiler getirir . Daha fazla özenemedim kusurabakmayın Büyük harfle yazdıklarım değişkenlerdir Bu değişkenlere döngüde iken vertabanından son 10 veriyi çekip değerleri atayacan |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Mecbur kalmadıkça klasik asp de bulunan teknikleri kullanmamalı daima kontrolleri tercih etmeliyiz. Kod: <asp:Repeater ID="repeaterLiteral" runat="server" DataSourceID="sqlHaberler">
<HeaderTemplate>
var haberler = [
</HeaderTemplate>
<ItemTemplate> {baslik:<%# Eval("baslik")%>, icerik:<%# Eval("icerik")%>}</ItemTemplate>
<SeparatorTemplate>,</SeparatorTemplate>
<FooterTemplate>};</FooterTemplate>
</asp:Repeater>
<asp:SqlDataSource ID="sqlHaberler" runat="server"
ConnectionString=<%$ ConnectionStrings:buraya_web_configdeki_connection_string_adi_gelecek%>
SelectCommand="SELECT TOP 11 [id],[baslik],[icerik] FROM [haberler] WHERE manset=1"
/>
<%-- Not: Tablo ve kolon isimleri tamamen kafadan atilmistir. miu --%>
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
|
emeğin teşekkür ederim ama ben zaten bu kadarını yapabiliyorum.benim amacım eğer yukarıdaki newsblock örneğinde index.html kodun içinde div tagı var ve içinde 11 tane id var bu repeater ı div in içine nasıl monte ediceğim.senin verdiğin örnekte haberler güzelce sıralanıyor ama üzerine gelince sol tarafında o haber ile ilgili resim db den nasıl gelicek.asıl sorularım bunlar..
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |