![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2008
|
Merhabalar arkadaslar ben size birsey danismak istiyorum bayagi arattirtim internette ama malesef bir sonuc alamadim belkide arattirdigim anahtar kélimeler benim sorunumu tam olarak yansitmamasindan kaynaklaniyordu. Neyse hemen soruna giriyorum daha fazla uzatmadan ,Elimde Suse 10 + Plesk kontrol panelli bir sunucu var, bu sunucuda iki adet joomla site barindirmaktayim. ama malesef suncuudaki ayarlardanmi yoksa plesk kontrol panelindeki ayarlardanmidir bilemiyorum artik, joomla siteyi sunucuya kurduktan sonra icerisine bilesen, modül yada bot kurdugumda dosya haklari ftp de olmasi gerekirken kurulumu yaptigim bilesenlerin dosya haklari otomatik olarak wwwrun a gecemekte dolayisiyla bu sekilde oluncada ftp ile bilesen icerisinde ftp den herhangi bir islem yapamamaktayim dosya haklarindan dolayi bu sorunu ne sekilde düzeltebilirim ?, yani dosya haklarinin tamamiyle ftp de olmasi icin. Ftp den site bilesen klasörünün icerigini görüntüleyip resim olarak sizlere sunmak istiyorum daha kolay anlasilabilmesi icin, karaladigim yerler site ftp kullanici adi olanlar yani ilk kurulumda dosya ve klasörlere verilen haklarda ( normalde olmasi gerektigi gibi ) daha sonra ise yüklediklerimin tamaminin dosya ve klasör haklari wwwrun a gecmis durumda. |
| | |
| | #2 (permalink) |
|
Açıkcası bu konuda pek güvenilir olmayan bir yöntem var ama uzun zaman önce arşivime eklemiştim. public_html'e dilediğiniz ada sahip bir php dökümanı oluşturun.Ben buna duzeltme.php diyeyim ve içine ; Kod: <?php
system('find . -type d -exec chmod 777 {} \; 2>&1');
system('find . -type f -exec chmod 777 {} \; 2>&1');
print "\n\nTamamlandi!";
?>
|
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Selam deathwish, Ilgin ve destegin icin tesekkür ederim belirtmis oldugun programi sitesinden sunucuya cektim, ne varki kurulumla ilgili adimlari yerine getirirken sunuda farkettimki sunucumda make ve make install komutlari kesinlikle calismamakta, bu komutlari girdigimde sunucu bu tür bir komut bulamadigini belitmekte, ben make ve make install komutlarini sunucuda nasil aktif etmem gerekiyor yada bu programi make ve make install komutlarini kullanmadan kurmam mümkünmü ?
|
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Merhaba açıkcası suPHP hakkında bilgim sadece genel ama bu yazıyı yazmadan önce ayarlarını biraz gözden geçirdim ve oldukça zahmetli bir işlem süreci olduğunu gördüm.Bu yüzden birkaç hususu hatırlatmak isterim.Eğer owner apache ise ftp dışında Joomla'ya ait eklentirlerle ftp işlemlerini yapabilirsin.(Büyük ihtimalle bunu biliyordunuz.) Bunun dışında herhangi bir panel programı ile üzerinde değişiklikler yapman mümkün.Illa owner gerçek sahibinde olsun diyorsanız suPHP dışında önereceğim 2 yöntem var.Birincisi Joomla eklentileri veya Panel ftp arayüzü ile owneri apache olan dosyaları silmeniz ve yerine ftp ile aynı dosyları yüklemeniz. Ikıncısı ise yukarda verdiğim yöntemi uygulamanız ancak yukarda eksik verdiğim kısımlar var bunlardan birincisi public_html ve duzeltme.php'i , duzeltme.php yi çalıştırmadan izinlerini 777 çekmeniz gerekli. Bu arada üçüncü bir yöntem aklıma geldi Eğer halihazırda bir panel kullanmıyorsanız directadmin adlı panel dosya izinlerini sahibine verme işlemini oldukça kolay hale getirmiş.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
jommla oldukca kolay kurulumu olan bir cms www.domain.com/installation dizni altındakı ilgili kisimları doldurmanız yeterli takıldıgın yerlerı sor..
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |