![]() | |
| | #1 (permalink) | |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
| Alıntı:
Bunun yanında pratıkte gerceklesen su, cumartesı gunu hesabımıza ulasamıyoduk.. Arıza oldugu soylendı.. Bu sabaha kadar bekledık ve karsılastıgımız manazara kontrolpaneldekı tum yapı aynen korunuyorken, tum dosyalar ve verıtabanları sıfırlanmıstı.. Yanı yapılandırma harıc herseyı kaybettık.. Sımdıyse yukardakı acıklama ıle kendımı avutmalıyım.. Ama "file system üzerinde INODE tablolarının corrupt olması" da neyın nesıdır? Ve profesyonel olduklarına ınandıgımız bı fırmanın yedeklı calısması, olmadı bu verılerı bı sekılde kurtarabılmesı gereklı degılmıdır? (Denedıklerını soyluyolar ama ortada verılmıs bı soz yok) Kısaca su durumu acıklıga kavusturursanız sevınırım.. Tessekkurler.. | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: N/A
| Dosya sistemi üzerindeki 'inode' tablolarının hasar görmesi demek çok mu zordur. Bu fiziksel darbe veya yüksek voltaj durumunda ortaya çıkan giderilmesi format c:/c ya da ndd ile mümkün bir disk hatasıdır. (ndd kullanmıyalı 4 yıl oluyor. Yenileri çıkmıştır galiba )
__________________ http://ean.btturk.net/ |
| | |
| | #3 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Benım anladıgım dosyaların bulundugu hdd'de "oyle bısey" olmuskı yedegı alınan hdd'ye bıle yansımıs bu durum.. Sımdı merak ettıgım gercekten boyle bısey soz konusumu yoksa bu adamlar "atıyormu" ?.. Eger durum buysa yanı ben keklenıyorsam fırmayı hemen degıstırıcem.. Zıra aylık odeme yapıyorum.. Degıl adamlar dogru soyluyorsa yıne merak edıyorum bu arıza dolayısıyla bozulan bı hdd'den verılerı kurtarmanın ımkanı varmı? Ve varsa sızce bu maksımum ne kadar surer? Ozetle sızce ben eskı dosyaların uzerıne soguk bı su ıcıp dosyaları yavas yavas upload edıyımmı, yoksa bıraz beklersem bu hata duzelırmı? |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Ankara
|
Yanlış bilmiyorsam Unixlerde inode lar verinin nerede bulundugunu gösteren vericikler Büyük ihtimalle sizin veriler onların harddiskinde halen duruyor ama hddnin neresinde oldugu bellisiz(adresi bellisiz). Kurtarılabilirde kurtarılamaya bilirde.Bu arada unix lerdeki dosya sistemleri veya NTFS dos taki kadar basit, bir iki komutla düzelecek şey değildir. Diğer bir konuda elemanların Türkçesi çok bozuk."corrupt olmak" diye bir kelime bilmiyorum ben.Tek bir kelimeyle "bozulmuş" diyebilirlerdi.
__________________ Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Master of past and future Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: krynn
|
Soyle izah edelim: ext file systemda hatalar olustugunda ilk defa file check yapıldıgında gercekten bir sorun varsa bazı inodelar gidebilir. Giden bunu inodelar normalde hemen raid'e yansımaması gerekir. Sadece fs check, o inodeların bozuk oldugunu isaretler. Free duruma geçirilir. Ama direkt bir mudahale yapılmadan raid arraydeki diger disklere bu yansıtılmaz. Hosting firmasında ki calısanlar bu yansıtmayı yanlıslıkla yapmıslar. Sorun farkedilginde raid arrayden ilk disc cıkarılmalı ve yedek raid kullanıma gwecirilmeliydi. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |