Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Mesajım Var > Ben Geldim

LinkBack Seçenekler
Eski 23/03/2008, 06:51   #1 (permalink)
Üye

kipak Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan inadına öğreneceğim

merhaba arkadaşlar yeni bu siteye üye oldum henüz 14 yaşındayım, bizim burada phpden çok iyi anlayan birisi vardı, internet cafesi var hep php üzerine site yapıyor, banada bir şeyler öğretmesini istedim bana sen çocuksun felan dedi, işte moralim bozuldu inadına php ile en kral web sitesini yapayım 8 ay içinde beni çok kızdırdı ve alay etti, gerçi bu benim öğrenmem inatla ilgili bir şey değil önceden birileri bana öğretmesini istedim ama adam yok memlekette öğretecek bende sitenize üye oldum

şimdi gelelim nereden başlayacağız ne yapacağım ? hangi kitapları alacağım yada hangi cd leri veya hangi programları kullanacağım php dili öğrenirken sıkılırsam ne yapmalıyım, günde kaç saat php çalışmalıyım, hangi mantık üzerinde gitmeliyim hayır sefer bir usta çıkıp yazarsa sevinirim inanınki kafayı taktım mı bir daha beni kimse durduramaz
kipak hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/03/2008, 12:17   #2 (permalink)
Ceviz Yiyerek Büyüyoruz

asker Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: istanbul

Xammp programını bulup kur,
programı kurunca içindeki htdocs dizinine çalışmaları atacaksın.
localhost/phpmyadmin adresini tarayıcıya yapıştır. Veritabanı işlemlerini de buradan yapacaksın.

Alfa yayın evinin uzmanlar için PHP ve Mysql Uygulamaları kitabınıda tavsiye ederim.

Başlangıç için bunlar kafi devamı forumda.
asker hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/03/2008, 18:02   #3 (permalink)
Public Man

bunalthe Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: AYDIN

kipak kardes keske senin yasındayken senin gibi programlamadan haberdar olsaydım..azminden dolayı seni tebrik ediyorum...kolay gelsin..bu arada merak ettim ilk defa mı programlamaya giriyorsun yoksa daha once deneyimin oldu mu pascal falan??

Bunalthe
bunalthe hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/03/2008, 21:07   #4 (permalink)
Üye

ben daha önce programlama ile uğraşmadım ama site yapmak için java scprict kitabı aldım 3 ay içinde kitapdakilerin hepsini yapabiliyorum ezbere ve mantığını anladım ama php lazım bana onuda dediğiniz gibi dersler vardı bir kaç tane internetten indirdim şu an çalışıyorum, artı HTML etiketlerinin hepsini biliyorum yani front page yardımı ile çok güzel site yapıyorum ama bildiğiniz gibi html işe yaramıyor adam gibi sitelerde benim istediğim kullanıcıya daha iyi bir hizmet vermek, şimdilik tüm konuları geçtim php ye atandım onu en kısa zamanda eğer öğrenirsem gözüm C+ programlamasında ve asker abinin verdiği Xammp buldum kurdum çalıştırdım ama benim için ondan daha iyi bir daha kolay bir program buldum apache2triad içinde htdocs klasoru var onun içine yaptiğim ilk merhaba dünya php sayfasini koydum http://localhost/ilk/merhaba.php yaptım gösteriyor ve şimdi diğer örneklere geçtim, herkese tşk ederim daha sizinle çok uğraşacağım
Eski 23/03/2008, 21:20   #5 (permalink)
Üye

14 yaşında programlamaya merak saldığına göre; zeki, çalışkan, hırslı birisin. Programlama biraz çabalıktan sonra kolaylıkla her zaman öğrenebileceğin bir şey, her zaman öğrenebilme gibi bir şansın olur. Yalnız bu yaşında yapabileceğin daha iyi seçeneklerin var. İleri seviyede yabancı dil öğren; eğer yatkınlığın varsa iki tane yabancı dil öğren. OKS ve OSS sınavlarında başarılı ol. Dediklerimi yabana atma.
ortug hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/03/2008, 21:39   #6 (permalink)
Üye

dediğin gibi iki tane dil biliyorum ingilizce ve finçe, ileri derece ingilizceyi biliyorum finçe öğrenmeye 3 ay önce başladım, ama benim istediğim çok iyi bir programcı olmak onuda başara bileceğimden eminim, phpyi öğrenirsem size projelerimi göstereceğim o zaman ne kadar başarılı çalişmalar yaptiğimi anlayacaksınız, grafik açisindan çok iyiyim, abim var kendisi finlandiyada 4 yıldır programcılık yapıyor, onun bana öğretecek gibi bir seçeneği yok, ondan benim öğrenmem gerekli çünkü seviyorum bu işi, yeni şeyler yaratmak her zaman güzeldir. ve sizlere bir şey diyeceğim, şimdi ben php yi iyi öğrendim diyelim ve bir site yaptim üyeliği sms sistemine bağlamak istiyorum onun için neyi öğrenmem gerekli yani wap sistemini öğrenmem için nereden başlamalıyım ?
Eski 23/03/2008, 22:41   #7 (permalink)
Üye

çok iyi bir programcı olmak nedir?
Sen daha programlamaya yeni başladığı için devamlı yeni şeyler öğreniyorsun. Sana programlama yeni bir şeyler keşfetmek gibi geliyor.
ortug hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/03/2008, 23:37   #8 (permalink)
x-coder

deathisonitsway Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: balıkesir

uzmanlık gibi bir sıfat almayı yada php uzmanı olacam ben diye bu işe girmeyi...şimdiden unut...yok boyle bir şey...olamazsın mumkun değil...4000+ fonksiyonu hiç bir insanoglu tam olarak bilemez...ve surekli geliştirilen bir dil php...sadece iyi program yazabilmeyi dusun...gerekli olanları beyninde muhakeme ettikten sonra gerisi kendiliginden insa edilecektir...ama asla ve asla cabuk cabuk diye bu işe girişme...cakılır kalırsın...bir agabeyin olarak bu sozlerimi dinle..yavas yavas...alıstıra alıstıra bol örnek yaparak...ve asla ezberlemeden...hiç bir komutun mantıgını anlamadan...ya anlamadım bari ezber olsun demeden...anlaya anlaya git....ve dedigim gibi...çabuk değil...belki 1 yılını alır orta seviyeye gelmen.ama sabretmezsin bu iş biter...ezberci programlama yapan biri olmaktan cıkamazsın.

14 yasında olman cok buyuk avantaj...ben senin yasında bilgisayar diye bir şey yoktu..bu avantajı cok iyi kullan...ve asla kendin gitme...destek alarak git..anlamadıgın yerlerde foruma sor...

iyi calısmalar...başarıla diliyorum...genc programcı arkadasım.
deathisonitsway hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/03/2008, 00:28   #9 (permalink)
Deli Olmak Akıl İster

Eretna Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

yaşın çok büyük bir avantaj, iyi değerlendir.
ben 21 yaşında ilk kodlama örnekleri ile uğraştım.
ama şunuda unutma.
yaşın daha genç birden kendini kaptırma sakın.
arkadaşın dediği gibi yavaşça sindirerek halletmeye çalış.
yoksa tıkanman an meselesi.
Kolay gelsin.
Yokluğunda Ne Gidebildim Ne De Kaldım.
###############################
Eretna hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/03/2008, 02:41   #10 (permalink)
special

exsors Adlı Üyenin Profil Grafiği

biraz eleştirmek istiyorum, umarım kırılmazsın.
bence çok gaza gelmişsin, tamam yaptıkların iyi şeyler ama kendini bu kadar abartman yanlış.
ayrıca "adam yok memlekette" ne demek? kimse sana bir şeyler öğretmeye mecbur değil.
still staying on my path
are you still denying
now i know there is something more
that this is the truth
exsors hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz