![]() | |
| | #1 (permalink) |
| mutlak butlanla batıl... Üyelik Tarihi: 09/2007 Yer: Klavyenin önü
|
Merhabalar. Uzun sayılabilecek bir çalışmanın ardından (bilfiil 2004'ten beri) nihayet web sitesi konusunda çıraklık tezimi yazmaya karar verdim. Kendime bir kişisel web sitesi yapmayı düşünüyorum. Bu sitenin bütün tarayıcılarla uyumlu ve html, css ve rss yönünden de hatasız olmasını istiyorum. Bir kez daha teşekkür ederim ki rss olayını sizlerin sayesinde hallettim. Gelelim HTML ve CSS olayına: http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator.html.en css kontrolü yaptığımda hata almıyorum ama HTML olayında sorunum var. Hücrelerde şekillendirme css ile yapılırken <TD id="ust_baslik"> </TD> şeklinde kullanıyorum. Başka bir hücrede ama yukarıdaki hücre özelliklerinde de aynı şekilde <TD id="ust_baslik"> </TD> kullanınca http://validator.w3.org/ adlı sitede test ettiğimde aşağıdaki hatayı alıyorum: <TD id="ust_baslik"> </TD></TR> <TD id="ust_baslik"> </TD> Bu haliyle iken bütün tarayıcılarda sorunsuz çalışıyor. Ama birincisinin id değeri ust_baslik iken ikinci id değerini ust_baslik_2 şeklinde yaptığımda hem css'de bir kirlilik oluşuyor (Çünkü aynı kodları tekrar yazmış oluyorum) hem de daha da kötüsü bu defa İnternet Explorer ile Firefox arasında firefox aleyhine bir uyumsuzluk oluyor. Yani iki arada bir derede kaldım. Bunun ikisini bir arada yapabilmenin bir yolu var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılarımla.
__________________ Efendiler! Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir! M. K. Atatürk |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2008
|
mustafanın dediği gibi class kullanmak gerek.Ustelik sadece td'e tanımlama yapmak yerine tabloya stil tanımlaması yapman daha hoş olacaktır.Hatta cs3 ile bu konuda güzel haberler geldi.Burdan bunlara ulaşabilirsin.Bunun dışında standart olarak firefox'u dikkate almanı tavsiye ederim.Eğer firefoxda hata varsa genelde sorun kodlarda demektir.Internet explorerin kendisi hata.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| mutlak butlanla batıl... Üyelik Tarihi: 09/2007 Yer: Klavyenin önü
|
Teşekkür ederim. Id kafamı öyle bir işgal etmiş ki class aklıma bile gelmedi. Oysa class'ı link vermede filan kullanıyordum ama... Bu hatayı alınca "Burada id yerine başka birşey daha geliyordu sanki ama neydi?" deyip durdum. deathwish'in dediği gibi illa ki table etiketine class yapmak daha güzel olur ama ben tablodaki bütün hücrelerin aynı sitilde olmasını istemiyorum ki! Sadece mesela baş kısımda 2 hücrede ihtiyacım var. Ama tabloya class kullanarak istediğimiz hücreyi şekillendirebileceğimiz ve diğerlerine dokunmayabileceğimiz bir yol varsa bilmiyorum. Paylaşırsanız sevinirim. Tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.
__________________ Efendiler! Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir! M. K. Atatürk |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
| id bilgisini sadece bir kez kullanabilirsin. Yani bir elementin sadece bir id bilgisi olur. Senin hatan bu. Madem sadece iki yerde kullanacaksın o zaman class kullanman gerekir. Bu class sadece o iki yerde tanımlarsın olur biter.
__________________ http://www.ozguruniversite.org/ Karanlıkta bir kıvılcım ol.Sen ben hepimiz bir kıvılcım olduğumuzda,aydınlanacaktır o karanlık. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |