![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007
|
Arkadaşlar merhaba veritabanımda resimler diye bi tablo var. bu tabloda resim_Id , resim_adi ve resim diye 3 kolon var aspx sayfamda datalist içerisinde bitane asp:image oluşturdum. Yine aspx sayfamda kod satırında ImageUrl='<%Eval("resim")'%> ile resmi çekmek istiyorum. ancak sql bağlantım aspx.vb sayfasında yani kod sayfasında. aspx sayfamda oluşturduğum diğer bir labela başka bir kolondan veri çekebiliyorum ancak. bu image tagına Eval atadığımda DataBinding: 'System.Data.DataRowView', resim adında bir özellik içermiyor. hatası alıyorum bunun nedeni ne olabilir |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Veriyi çeken metodun SQL sorgusunu yazar mısın?
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Bahsettiğin hata, veriyi çektiğin kaynaktan "resim" kolonu alınmadığında ortaya çıkar. Sen sql sorgusunda resim alanını talep etmişsin. Burada bir sorun yok. Ancak Eval ifadesini aynen yazdıysan orada yazım hatası var. ImageUrl='<%Eval("resim")'%> değil de ImageUrl = '<%# Eval("resim")%>' Olmalı. Ancak hata buradan kaynaklansaydı 'Server tag is not well formed.' hatası alman gerekirdi. Garip. Peki datalist in veri kaynağının bu kolonu içerdiğinden gerçekten emin misin? Kolay gelsin.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Bursa Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: Bursa
|
Bu adreste resimleri veritabaında nasıl saklayacağın ve gridview de nasıl göstereceğini anlatıyor. http://www.beansoftware.com/ASP.NET-...-Database.aspx |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Bursa Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: Bursa
|
Gridview veya datalist. Örneği incelersen anlayacaksın. Burda olay veritabanında saklanan resim(image - binary) ayrı bir aspx dosyasında oluşturuluyor. Sende gridview veya datalistten image koyup image url kısmına mesela image.aspx?id=1042 gibi bir değer veriyorsun. image.aspx dosyasına veritabanındaki id si 1042 olan binary içeriği resme çeviriyor. Eğer veritabanında resmi binary değilde pathini saklıyorsan eval işini görür zaten.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |