![]() | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Bunun için herhangi bir araştırmaya girdin mi? Şaka gibi bir soru. .net Framework kurmalısın...
__________________ tuncay.kinali.net |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2008
| evet size göre şaka gibi ama bana göre karmaşık bir problem.. Framework nedir bir çeşir iis mi? bu bahsettiğiniz şeyi(Framework) bilgisayarıma kurunca .aspx çalışacak mı?? Ve nereden indirebilirim?? Veya windows xp cd sinde varmıdır sanmıyorum ama
Enson 20/03/2008 12:31 tarihinde hotking tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: eklenti |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Çok Kızgın Çok! Üyelik Tarihi: 10/2005
| Alıntı:
1-) Herkes anasının karnından çıktığında programlamayı vb. vs. olayları kapmış olmuyor. Her şey zaman içinde öğreniliyor. 2-) Kendini burada kral ve ya padişah gibi görerek kırıcı/yıpratıcı ve ağır eleştiri yaparak, insanları programlamadan soğuttuğunu düşünüyorum. 3-) Bende senin gibiydim, "ben biliyorsam bunlar neden bilemiyorlar, niye arama yapmamışlar, sen buraya kod yazmadan nerden bilebiliriz " vb. vs. gibi sözleri bu forumlarda o kadar çok yazdım ki. Ama değişen bir şey olmadı. Taki anov'un attığı özel mesajdan sonra msn de konuşmalarımız olana kadar. Kod: Anov'un 30/01/2008, 18:27 ' de attığı özel mesaj aşağıdadır. Yeni üyelere karşı takınılan tavır konusunda Selam ByVista; Kızgın! sın biliyorum ama, sana birkaç şey danışmak istiyorum. :) Forumdaki yeni üyelere karşı "google da arat" "çok şey istiyorsun" vs. vs. gibi tavırlar olmakta Bugün senin mesajında denk geldim, acaba biz bu tip mesajlar ile kişinin biraz daha derli-toplu sorular sormasını sağlayabilir miyiz, yoksa aslında bu tip mesajlar yazmayıp, konuyu cevapsız bırakarak mı cezalandırmalıyız, veya ne bileyim önceki konulardan birine link mi vermeliyiz Benim bu konudaki tercihim eğer forum kurallarına uygun bir mesaj ise, en fazla yanıtsız bırakmak yolunda oluyor. Not: Burada kesinlikle seni kınama amacı yoktur. Çünkü kişilerin takınacağı tavır konusunda, sadece forum kuralları etkilidir. Sadece danışmak istiyorum, bu hareketin sebebini veya buna alternatif olarak ne yapabiliriz onu öğrenmek istiyorum. Çünkü o konuya eğer cevap niteliğinde değilse bir şey yazmayın desem bu sefer seni azarlar gibi bir ifadeye dönüşecekti. Umarım yanlış anlaşılmam. Kolay gelsin. | |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
İlginç olan senin bunu bilmemen değil, hiç araştırma gereği duymadan direkt başkalarına sorman. Eğer gerçekten bu işi öğrenmek istiyorsan araştırma senin için vazgeçilmez olmalı. Tamam soru sormakta bir araştırma biçimidir ama herşeyi sorarak öğrenemezsin... Framework .net platformu kullanılarak hazırlanan programların bilgisayarında çalışmasını ve bu platformu kullanacak programlar yazabilmeni sağlayan bir yazılım geliştirme kitidir. Bunu kurarak aspx sayfalarını IIS üzerinde extra işlem yapmadan çalıştırıp kontrol edebilirsin. Sıradaki soruyu tahmin edebiliyorum: "Framework'ü nereden bulabilirim, nasıl yüklerim". Cevabını da şimdiden vereyim: Google
| | |
| | #6 (permalink) |
| Çok Kızgın Çok! Üyelik Tarihi: 10/2005
|
Öncelikle XP Professional kurmamız gerekmektedir. Home edition da IIS yoktur. IIS (Internet Informatin Services) yüklü değilse Windows Cd sini taktıktan sonra “Install optional Windows component” şıkkını seçip çıkan sekmeden “IIS (Internet Informatin Services)” seçip next diyerek yüklüyoruz diyoruz.. Daha sonra makinada .NET 2.0 Framework ün yüklü olması gerekli.. Bunu da bu linklerden indirebilirsin… http://www.gezginler.net/modules/myd...t.php?lid=2140 veya http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en SORU: IIS((Internet Informatin Services ) ‘i .Net Framework ü yükledikten sonra kurdum ve ASPX sayfalarım çalışmıyor. CEVAP:.NetFramework kurulum sırasında kendini IIS e göre konfigre eder. Eğer .Net Framework kurulurken IIS iniz kurulu değilse .Net Framework kurulumu bittikten sonra. MSDOS kipinde C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322>aspne t_regiis.exe -i komutunu çalıştırınız 1- Çalıştırmak istediğiniz program klasörünü C:\Inetpub\wwwroot\ klasörüne koyuyorsun. 2- Aşağıdaki linkteki olayı yapmalısın.. veya altında anlattığımı da yapsan aynı şey. http://authors.aspalliance.com/aspxt....aspx?pageno=4 veya ”C:\Inetpub\wwwroot\” buraya kopyladığın klasörün adı <<Programın Klasörü>> bunun üstünde sağ tıklayıp “Properties” i seçiyoruz.. Buradan “Web Sharing” tabını seçiyoruz. Buradan “Share this folder” ı seçtiğimiz de açılan pencereden “Write” olanı da tikliyoruz sonra da tamam deyip kapatalım. 3- Access e yazma hatasını önlemek için : ms-dos u açıpbunu kopyalayıp entera basman yeterli.. CACLS C:\Inetpub\wwwroot\<<Program Kalsörünün İsmi>>\App_Data\<<Access Dosyasının İsmi>>.mdb /E /G Everyone:F 4- Daha sonra http://localhost/<<Program Klasör İsmi>>/Default.aspx buna tıklayarak sayfanın açılıp açılmadığını test edebilirsin.. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
@ByVista; 1-) Herşeyin zaman içinde öğrenileceğine kesinlikle itiraz etmiyorum. Bu konuda kendime verebileceğim en büyük örnek yine kendimimdir. Fakat öğrenmenin en büyük kuralı araştırma yapmaktır. Yanlışım varsa düzelt. Hiçbir araştırma girişiminde bulunmadan pat diye yazılan sorular beni kızdırıyor. Belki haklıyım belki haksız ama kızıyorum. 2-) Son zamanlarda bunu ciddi ciddi ben de düşünüyorum... 3-) Bu soru için senin bile geçerli bir cevabın yok. Zaten buna verilecek mantıklı bir sebep otomatikman 2. maddedeki despotizmi ortadan kaldırır. 4-) Bunları dile getirdiğin için kesinlinkle memnun oldum ama keşke özel mesajla bildirseydin...
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2008
|
evet sanırım buldum nereden yükleyeceğimi http://www.microsoft.com/downloads/i...2fdotnetfx.exe Bu arada Araştırma yapmak sizinde dediğiniz gibi aramakla olur fakat sormamdaki sebep bana araştırma yaparken ne gibi argümanları kullanacağım veya en kısa yoldan nasıl bulum babındaydı ![]() Tabiki siz bana gelin tüm gün hocalık yapın diyemem Herşey için teşekkür ederim... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |