![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2008
|
Öncelikle Herkeze Merhabalar, Forumunuzda yeni olmakla beraber bundan yaklasik 20 yil evvel C64 ile yazmis oldugum 10 satirlik Basic scripti haricinde programciligin ultra-acemisiyim. Bu nedenle sorumuda magdur görmemenizi rica ediyorum. Excelde, Ucak Motor Performans verilerinin hesaplanmasinda kullanilmak üzere bir tablo hazirladim. Formullerle 16 sayfada degisik verilerin hesaplandigi bir tablo bu. Sonuclari da "Kullanici Arayüzü" seklinde ayri bir sayfada topladim (Resim1). Ancak ben bunu bir Aplikasyon/Uygulamaya dönüstürmek istiyorum. Bunun icin ayni Excel dosyasi icerisinde VB yi kullanarak arayüz olusturdum ( Bakiniz Resimler2-3-4) ancak kutucuklari kodlamak gerekiyor ve asil sorunumda burada basliyor. Kullanicinin VB de yapmis oldugum arayüz kutucklarina girecegi verileri, Excel dosyamin herhangi bir sayfa ve hanesine yazdirabilmem ve yine ayni sekilde; excelin hesaplayacagi veri sonuclarini VB arayüzündeki ilgili kutucuklara okutabilmem mümkünmüdür? Tüm formulleri (yaklasik 3000ad.) VB icin basdan yazmaya/programlamaya ihtiyac duymadan, Excel tablomu veri tabani olarak kullanabilirmiyim? Bunu bir örnekle elirtmeniz mümkünmüdür? Bana bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim.! Resim1 : Excel tablosu ![]() Resimler2-3-4 : VB Arayüz ![]() ![]() ![]() Zahmet ve yardimlariniz icin pesinen tesekkür edeim. Saygilarimla |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
evet exceli veri tabanı olarak kullanabileceeğiniz gibi excel in araçlar-makrolar-vb düzenleyicisi menüsündede vb makro düzenleyebilirsiniz ve bence sizin için en iyiside bu olur bence mesela ben yazacak olsam resimlerdeki textbox ların cevaparının gideceği hücrelere yazdırırım ( range ("sayfa1!a1").text = textbox1.text gibi) işlem sonundada aktif sayfa olarak verilerin işlem görmüş son hallerinin olduğu sayfayı seçili hale getirirdim ( range ("sayfa2!a1").select gibi) böylece hiç vb döngü ve kodlarına girmeden sorunu çözerdim ama daha profesyonul olsun isterseniz vb excel i veritabanı olarak kullana biliyor
|
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Ali Bey cevabiniz icin cok tesekkür ederim. Fakat acik söylemek gerekirse pek fazla birsey anlayabilmis degilim Buda elbet sizden degil benim konuya olan acemiligimden kaynaklaniyor. Ilk defa böyle bir gereksinim dogdu ve bu ise yönelme ihtiyaci duydum. Bu anlattikleriniz benim seviyemde olanlar icin örneklerle anlatildigi bir kaynak varmidir?
|
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Veya sorumu farkli bir sekilde yönelteyim; VB Arayüzdeki (Bknz.Resim 2) Clean Weigt (TextBox1) hanesine girilecek degeri, Excelde "UI!G2" (Bknz.Resim1) hanesine yazdirmak icin komut nasil olmali? ve bu komutu nereye yazmaliyim? Ayni sekilde; VB Arayüzdeki Rotate Speed (TextBox11) hanesine, Excel "UI!P8" hanesinde olan sonucu nasil okutabilirim? Bana bu iki komut icin yardimci olabiliriseniz sayet cok sevinirim....? Pesinen tesekkürler... |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Dim wb As Workbook Set xl = CreateObject("Excel.Application") Set wb = xl.Workbooks.Open("C:\Documents and Settings\ali\Desktop\Kitap1.xls") 'burda dosyanızın yolunu belirtmeniz lazım yani exceli tanıtmış oluyoruz xl.Range("ui!g2").FormulaR1C1 = Text1.text ' burda ui sayfasının g2 hücresine text1 deki veriyi yazdırdım Windows.Application.ActiveWorkbook.Save ' burda sayfadaki değişikliği kaydettim Windows.Application.ActiveWorkbook.Close ' burdada dosyayı kapattım eğer bu adımı atlarsanız excel görev yöneticisinde çalışmaya devam ediyo ve hata veriyo birde bende aynı işlemleri yapan bi proğram var ama buraya nasıl eklenir biliyorum benim msn c_etin833@hotmail.com eklerseniz dosyayı göndere bilirim |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
excell ile yapmak ise daha basit araçlar makro visual basic düzenleyici dediğinizde gelen ekrana elinizdeki şekli aynen oluşturup kodlar bölümüne range ("ui!g2").formular1c1 = textbox1.text 'yazarsanız textbox1.dekideğer oraya yazılır ve textbox11.text = range ("ui!p8").text 'yazarsanız textbox11 de ui sayfasının p8 hücresindeki değerini görürsünüz ve bu kodları hangi olay gereçekleşince çalışmasını istiyorsanız kodun o bölümüne yazacaksınız mesala button1 tıklanınca olsun diyorsanız commanbutton1 in clik olayına yazacaksınız yukardaki cevap vb6.0 ile bağlanmakiçindi |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |