![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2007
|
aylardır uzaktaki servere bağlanmanın yollarını arıyorum ZEOS ÖRNEĞE İHTİYACIM VAR. Zeos İle Uzaktaki Mysql ime nasıl bağlanırım.(Server deki sitem ile bağlantı kurmam lazım) *Telekomdan sabit ip aldım *zeos companentimi kurdum *LOCAL olarak çalışıyorum kendi makinemden bağlanıyorum ama uzaktaki bir servere bağlanamıyorum. zeos connectionda host yazan yere ne yazıcam localde host:localhost port: yazmıyorum protocol:mysql user:kullanıcı adım password:şifrem bu şekilde localde bağlanıyorum ama servere balanamıyorum. *UMARIM BU İŞDE BENİM ÇEKTİĞİM SIKINTILARI ÇEKMİŞ BİRİ İMDADIMA KAVUŞUR* |
| | |
| | #2 (permalink) |
|
Php Forumu İşliyor mesaj yazdıktan 10-15 dakika içerisinde cevap alıyorum. Delphi Forumunda hala bi cevap alamadım üstelik bugün cumartesi ![]() Bugün cumartesi diye millet yatıyomu ? Yada bu işi yapan yok ? hangisi. Belliki bu mesajım başka bi bahara kaldı... |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
| Alıntı:
port: genelde 3306 kullanılır, ama bunuda sana sağlayıcın verir protocol:kullandığın veri tabanı sürümü, mesela mysql 4.1 user:sağlayıcının sana verdiği user password:sağlayıcının verdiği şifre.... Bu konuyla ilgili bu sitenin ana sayfasında adamın biri oturup bir sürü emek haracayarak konuyu hemde detaylı anlatmış, hem örneklemiş, Ama anlaşılan o ki armut piş ağzıma düş vaziyetindesin. Kolay gelsin.
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... | |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
öyle olsaydı forum forum gezmezdim bu işi yardım alarak öğrenmem lazım çünkü ilerdede karşıma çıkacak. size şu kadar para şunu yazın dediğimde daha çok mesaj gelecekti değilmi? ben zaten gerekli adımları yaptım sabit ip si olsun vs si olsun. sadece yardım istedim tepki değil ben stok programını bana yazın veya bilmem ne otomasyonu bana yazın verinde demedim. istediğim bağlanmam için gerekli adımları göstermen. kusura bakma kardeşim senin söylediğin zihniyette bi insan değilim. yada yazdıklarımı yanlış anladın ?. delphi bilgim var ama zeos la servere bağlanma bilgim yok. bu ben beleşci bir programcıyım demek değildir ? Elbet sizinde içinden çıkamadığınız noktalar vardır olacaktırda. saygılar. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Neyse uzatmayalım, benim tepkim yeterince arama yapmamana, yok yaptında faydalanamadınsa "aradım, şunları buldum fakat işime yaramıyor" demeliydin. Buna http://www.ceviz.net/delphi-mysql-ve...leri_a711.html baktın mı ? Sorununu çözüyormu. Ayrıca aynı başlığı mükerrer defalar açmanın bir anlamı var mı ?
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
burayı aylar önce incelemiştim. ve bu döküman her forumlarda var. herkez bu yazıyı almış sitesine kopyalamış. uzaktaki mysql i değil local bağlantıyı anlatıyor. şöyle bi döküman bulamadım. uzaktaki serevere bağlanmanız için modemden port açmanız gerek zeosla bağlanıyorsanız host tarafına sunucu ip si veya www.site.com/port numarası vs gibisinden. sunucu ip sini yadığımda zeos ile bekliyor kasılıyordu makine. bilmediğim bişeyler var. ben localdeki mysql e bağlanıyorum serverdeki mysql e bağlanmak istiyorum zeos ile connection ile bağlantı yaptığımda bitane table atayım. sitemdeki veritabanından bir tablodan kayıt çekeyim. bitane böle bi örnek yok bir tane böyle bi örnek bulamadım. bana böyle bir konu gösterin servere zeos ile bağlanıp veritabanından verilerini çekmiş birisinin konusu. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
![]() Ayrıca şunuda merak ediyorum, yukarıda birilerinin benim yazımı alıp sağda solda kullandığını bahsetmiş ama bu sitelerin adresini vermemişsin. Böyle bir durum varsa teşhir direği bölümünde yayınlayalım.
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... | |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Zeos ile makalenizi ezberledim sayılır çünkü çoğu yerde gördüm hep aynı makale. bunu araştırıp bildiricem.baya bi zaman oldu pes etmiştim son çare buraya yazayım dedim. şimdi ben serverden ip yetkisi aldım dışardan mysql e bağlanmak için ip me yetki verdiler. fakat zeos ile bağlandığımda pc donuyor yada bağlanmadan çıkıyor. adsl den port açtım bağlanmak için. öyle denedim yine olmadı. port açmadan denedim modem yetki vermedi permission falan dedi.uzaktaki veritabanına bağlanmama modem niye karışıyo ![]() bide arşivbank makalesini link varsa bana belirtirseniz inceleyeyim.forumdaysa bakarım. Bu konu basit bi konu değil fakat neden yazanlar olmuyor anlamıyorum... Tek benmi arıyorum bu konuyu ? Yapanlar yokmu varsa neden yaptım demiyor ? wan ile projeler yapmanın birçok getirisi olur. en azından yöntemler hakkında bilgi gelebilirdi sadece Cemali yazıyor buda azda olsa beni sevindirdi çünkü başka forumlarada yazdım 1 tane cevap veren olmadı... yinede teşekkür ederim. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |