![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006 Yer: Konya
| Bilgisayarı yeniden başlatmadan harddiskin simgesini nasıl değiştirebilirim? Bir Harddiskin boş alanını takip eden program yaptım. Boş alanı Dolu alana oranlayarak boş alanı yüzde olarak gösterecek iconlar yaptım. Örneğin c:'yi takip ediyorum. c:\Autorun.inf dosyası şöyle: C:\Autorun.inf ------------ [autorun] icon=autorun.ico ------------ her 5 dk.'da bir yeni bir autorun.ico oluşturup eskisi ile değiştiriyorum. Fakat f5'e bastığım halde C: harddiskinin simgesi değişmiyor. Sadece bilgisayarı yeniden başlatınca son simge görünüyor. Yani bilgisayarı yeniden başlatmadan harddiskin simgesini nasıl değiştirebilirim? Harddiskin simgesinin değiştirildiğini Windows'a bildiren bir API vb. fonksiyon var mı? Şimdiden teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
|
Bunu uses ShlObj; procedure RefreshDesktop1; begin SHChangeNotify(SHCNE_ASSOCCHANGED, SHCNF_IDLIST, nil, nil); end; procedure RefreshDesktop2; var hDesktop: HWND; begin hDesktop := FindWindowEx(FindWindowEx(FindWindow('Progman', 'Program Manager'), 0, 'SHELLDLL_DefView', ''), 0, 'SysListView32', ''); PostMessage(hDesktop, WM_KEYDOWN, VK_F5, 0); PostMessage(hDesktop, WM_KEYUP, VK_F5, 1 shl 31); end; yada bunu procedure RefreshDesktop; var c1: cardinal; begin c1 := FindWindowEx(FindWindowEx(FindWindow('Progman', 'Program Manager'), 0, 'SHELLDLL_DefView', ''), 0, 'SysListView32', ''); PostMessage(c1, WM_KEYDOWN, VK_F5, 0); PostMessage(c1, WM_KEYUP, VK_F5, 1 shl 31); end; dene.
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006 Yer: Konya
| Alıntı:
Sorunumu biraz daha açıklayayım. Resimde görüldüğü gibi C:'nin %87'si kullanıyor. Bazı dosyaları siliyorum. %80'e indiriyorum. %80 yazan yeni bir icon hazırlıyorum. C:\autorun.ico olarak kaydediyorum. Autorun.inf doğru şekilde hazır durumda zaten. Fakat yenilememe rağmen sayfayı C:'nin simgesi hala %87 kalıyor. Sadece windows'u yeniden başlatınca doğru değer olan %80 simgesi görünüyor. Windows'u yeniden başlatmadan disk simgesini değiştirmek için başka fikri olan? | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |