![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Güzel Günler Göreceğiz Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: İstanbul
|
Merhaba Daha fazla dayanamayacağım linux dağıtımlarından birini kurmak istiyorum. şuan win xp kullanıyorum. d:/ sürücüsüne kursam sorun olur mu? Daha hangi dağıtımı kuracağıma karar veremedim hiçbiri hakkında bilgim yok ama nedense içimde engelleyemediğim bir centos sevgisi var nedenini bilmiyorum.Şimdi anlamadığım centos 6 cd mi? ftp://ftp.cs.hacettepe.edu.tr/pub/mi...5.1/isos/i386/ 6 cd ise neden bu kadar büyük Başka bir dağıtım mı denemeliyim yoksa ? web sunucularında hangisi daha iyi güvenlik / performans 2 veya 1 sene önce ubuntu cdleri gönderiliyordu eve o zaman istemiştim baya bi cd geldi içinde live ve kurulan versiyon cdleri var.1 kere live cd den denemiştim bişey anlamamıştım |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Özgür Yazılım Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: Selçuk Üniversitesi
|
D: sürücüsüne Linux kuramazsınız, D: sürücüsünün bulunduğu alana kurabilirsiniz. Ne demek istediğimi açıklıyorum. ![]() Linux işletim sistemleri NTFS ve FAT dosya sistemi ile biçimlendirilmiş sabit disklere kurulamazlar. EXT3 şeklinde biçimlendirilmeleri gerekir. D: sürücünüze Linux kurmaya çalışırsanız D: sürücünüz biçimlendirelecek (formatlanacak) ve haliyle içindeki tüm veriler kaybolacaktır. Bunu istemiyorsanız 10-15 GB gibi ayrı bir sürücü ayarlamanız gerekecektir. Partition Magic yazılımı ile D: sürücünüze format atmadan D: sürücünüzdeki boş alandan yeni bir sürücü çıkartabilirsiniz. Kurduğunuz Linux dağıtımı Sabit diskin açılışına Linux mu windows mu açılsın diye bir açılış yöneticisi yükleyecektir, böylece Widnows ve Linuxunuzu kardeş kardeş bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Bu açılış yöneticisi çoğunlula GRUB yazılımıdır, bazen LILO da kullanılır. CentOS 'un 6 CD olmasının nedeni, tüm özellikleri barındırmasıdır. Normal bir kurulum için 1 CD yeterli. Örneğin, Ubuntu'yu, Pardus'u 1 CD ile kurabilirsiniz. Web sunucu için CentOs yerine Debian'da kullanılabilir ama CentOS sanırım en iyi tercih, Debian ise kuracağınız ek paketler olduğunda en rahat edeceğiniz dağıtımdır. Neredeyse Linux için yazılmış her yazılımın Debian için hazırlanmış paketi bulunmaktadır. Bu durum şu an Pardus için geçerli değil fakat son kullanıcı olarak lazım olan hemen her şeyi şu an Pardus'ta bulabiliyorum. Kolay gelsin. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008
|
Eğer ilk kez linux tabanlı bir sistem denyecekseniz CentOS yerine Ubuntu ya da Pardus deneyin derim. Pardusa alternatif olarak Kubuntu da önerebilirim (nası bi alternatifse artık, tek ortak noktaları KDE olduğundan olabilir). Ubuntu gnome arayüzü istemeniz halinde, Kubuntu ve Pardus da KDE istemeniz halinde tatmin edecektir sizi. ayrıca üçünün de çok sağlam destek sayfaları mevcut Türkiyede. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: İzmir
|
Ubuntu 8.04 te windows tan windows file sistem icine kurulabilecek bir surum duyurdu. Istersen simdiden alfalardan dene veya biraz bekle. Windowsta program kurar gibi kurup kaldirabileceksin. Yalniz performans problemi olacaktir. |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
teşekkürler arkadaşlar. sabah baya bir denedim ama kuramadım demekki dosya sistemindenmiş. Performans şuan için önemli değil öğrenme amaçlı kuruyorum. ubuntu'nun masaüstü ve server versiyonlarını indirdim. Hdd'yi düzenledikten sonra tekrar kurmaya çalışcam. Herkese teşekkür ederim. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
ilk deneme husranla sonuclanmisti. bugun centos kurmayi basardim fakat reboot ettikten sonra karsima localhost login: geliyor root yazdiktan sonra password: soruyor fakat hicbisey yazilmiyor ![]() bu arada c: surucusune format attim sadece linux kullanmak istiyorum. suanda 1-2 sene once gonderilen ubuntu 5.10 live cd ile yaziyorum bu mesaji. eger cozebilirsem centos kullanmak istiyorum olmazsa ubuntuda indirmistim onu cd ye cekip kurucam mecburen |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
Tüm güncellemleri yaptım. apache- mysql-php ve audacious kurdum. Firefox ve audacious ta kaydırma çubuğunu hareket ettirince çok takılıyor. ram ve işlemci kullanımıda biraz yuksek.Performans arttırmak için neler yapılabilir ![]() Sistemim kötü p4 1.7 512 ram |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |