![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
Merhaba arkadaşlar ben data listte 2 tablo kullanmak istiyorum küçük bir örnek vericek olursak dataliste gelen bir id diğer tablodaki id ile eşleşecek ve onun ismini dataliste yazıdrcak nasıl olur bu bunu sadece datalist için sormuyorum genel olrak nasıl yapacağız yani gridview da filanda yapmak istiyorum... İyi çalışmalar... Enson 15/03/2008 12:00 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Bursa Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: Bursa
|
1. Business Logic Layer da bu iki tabloyu birleştiren bir Select metodu oluşturulabilir. 2. Database'in mssql ise viewleri kullanabilirsin çok rahatlıkla. 3. Datalist'in içine birde formview koyarsın ve bunun datasource'undaki parametresi datalistin id'si olur. 4. Datalistin itemdatabound olayına gerekli kodlar yazılarak, gerekli yerlerde uygun verilerin görüntülenmesi sağlanabilir. İlk aklıma gelenler bunlar. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Alıntı:
| |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
writeline 'ın dediği tüm yollar doğru ve birer alternatif. Ama sanırım senin için en kolayı datalistine kaynak teşkil eden tabloların bilgilerini bir query ile birleştirmen olur. Mesela iki tablon olsun urungrup ------------ grupno grupadi ve urun ------------- grupno urunno urunadi Ürünleri gösterdiğin bir datalisttin querysinde ürünün grup adını da görüntülemek istiyorsan, aşağıdaki query gibi bir query kullanabilirsin select ug.grupadi, u.urunno, u.urunadi from urungrup ug, urun u where ug.grupno = u.grupno order by u.urunno Umarım faydalı olur. Kolay gelsin... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
nakata nın verdiği örnek tablolar üzerinden bir LEFT JOIN örneği : Kod: SELECT [urun].[urunadi], [urungrup].[grupadi] FROM [urun] LEFT JOIN [urungrup] ON [urun].[grupno]=[urungrup].[grupno] Kolay gelsin.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
anov bu konu üzerinde yapmış olduğun aydınlatma için teşekkürler. Yalnız bu konu ile ilgili bir soru soracağım. Ben eski bir oracle cı olarak direkt örnekte verdiğim gibi queryler yazardım ve oracle önce where şartını okuyup ona göre query i yorumlardı. Mssqlde illaki bu şekilde köşeli parantezler vs. ile uğraşmak mı gerekiyor? Bir de eğer gerekiyorsa benim tarzda yazdığım queryi o şekle çevirmem gerekir mi? Kolayca nasıl çevirmeliyim? |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
IS NULL gibi ayrılmış kelimeleri kullanmadığımız ve kolon isminde boşluk olmadığı müddetçe aslında köşeli parantez kullanmasak ta olur. Bu arada senin ORACLE örneği vermenden sonra sql server 2005 express in "Display Estimated Execution Plan" ı ile senin yazdığın sorgu ile benimkini karşılaştırdım. Evet Sql server da da önce where çalıştırılıyor. Ancak senin yazım şeklin inner join i benim yazım şeklim de left outer join e sebep oluyor. Şekiller : nakata.jpg, anov.jpg Ekleme : Yani bu ne demek oluyor, ben düz mantıkla düşündüğüm için, (WHERE olmadığı zaman kartezyen çarpımın döneceğini) yanılmışım. :-)
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Şeklinde bir hata alıyorum Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |