Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 14/03/2008, 20:42   #1 (permalink)
Üye

cagataysay Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul
Varsayılan Evimdeki Diğer Bilgisayarıma Bağlanmak.

Merhaba Arkadaşlar...

Evimde 2 tane bilgisayarım var. Bir de wireless modemim var. Bir bilgisayarım internete ethernet üzerinden bağlı diğeri ise wireless usb aparatı ile modemime bağlı. Yani her ikisindende internete bağlanıyorum. Asıl sorunum şu. Bir bilgisayarımdan diğer bilgisayarıma modem üzerinden bağlanmak istiyorum. Aynı modem kullandığım için zannediyorum ki bağlanabilirim) Acil yardımcı olursanız sevinirim...
cagataysay hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15/03/2008, 00:09   #2 (permalink)
Syntax Error

HaokaH Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Bursa // İzmit

Paylasima acicaksin.. Dosyalari görmek istiyorsan..

Eger dogrudan masaüstünü görmek istiyorsan, Uzak Masaüstü (Remote Controller) programlari kullanacaksin.. LogMein de olur, Remote Administrator(Radmin), Windows Uzak Masaüstü de olur..
Eski 17/03/2008, 00:34   #3 (permalink)
RedGhost

Black_Boyss Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: /etc/YOZGAT

teamviewer kullanacaksin herhangib bir ayarlama gerek yok
programı actiginda sana bir id verecek parolayi vereceksin sonra team acik tutacaksin
daha sonra istediiginiz herhangi bir yer yada kafe diger sistem acik olmak suretiyle kullandiginiz pc programi kurup sol tarafta baglanacaginiz yane daha onceden belirtmis olan id numarasini giriyorsunuz daha sonra pass geliyor giriyorsunuz ve yonetiyorsunuz
kullanimi kolay basit ve kullanisli sizin icin idealdir ekstra iş yapmaniza gerek yok.
http://www.teamviewer.com/index.aspx
Black_Boyss hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17/03/2008, 12:15   #4 (permalink)
E=mc² => m=F

kamilozcan__ Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

www.logmein.com

sadece bağlanılaca PC de progamın yüklü oması yeterli oluyor.

İstediğiniz yerden bağlantı web üzerinden kurabiliyorsusuz.hızı gayet iyi

malum her internet kafeyde özgürce program yükleyemezsiniz.

Ted Medikal Store-chat-sevdigin.com
kamilozcan__ hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17/03/2008, 14:24   #5 (permalink)
Üye

Predator Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
Black_Boyss, mesajından alıntı: Mesajı Gör
teamviewer kullanacaksin herhangib bir ayarlama gerek yok
programı actiginda sana bir id verecek parolayi vereceksin sonra team acik tutacaksin
daha sonra istediiginiz herhangi bir yer yada kafe diger sistem acik olmak suretiyle kullandiginiz pc programi kurup sol tarafta baglanacaginiz yane daha onceden belirtmis olan id numarasini giriyorsunuz daha sonra pass geliyor giriyorsunuz ve yonetiyorsunuz
kullanimi kolay basit ve kullanisli sizin icin idealdir ekstra iş yapmaniza gerek yok.
http://www.teamviewer.com/index.aspx
Yerel bir ağda teamviewer kullanmak, telefon santali olan bir ofiste yan odada bulunan birini, cep telefonuyla yada telekom pstn üzerinden aramak kadar mantıklı. Çok komik bir öneri olmuş. Bağlantının 3. bir kişi tarafından denetlenmesi, internet üzerinden bağlandığın için hız kaybından falan bahsetmeye gerek bile yok.

Modemini 2 portlu adsl switch olarak düşünebilirsin. Portların türü farketmiyor. tcp protokol kuralları burada da geçerlidir. Ters bağlantıya falan gerek yok.

2 bilgisayarda aynı anda aktif olacak kullanıcı yoksa yukarıda Hakoah'ın bahsedildiği gibi RDP (Uzak Masaüstü bağlantısı yani), eğer aynı anda aktif olunacaksa radmin yada vnc
Predator hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17/03/2008, 20:42   #6 (permalink)
RedGhost

zeki dostum adam internet üzerinden gelmek istiyor ayni modem üzerinde 2 pc var
bak söyle düsün zeki kardesim 85.x.x.x.x class ip nedir internet e güzel adam ne demis
bir bilgisayarima ayni modem üzerinden diger pc ye baglanmak istiyorum bu nedemek oluyorum yane a pc int b pc int ama ben local degil internet modem kullanmak istiyorum benim anladigim o dur soruyu soran ark sormak lazim ey yüce kardesim cagtaysay sen local mi istiyorsun yoksa int üzerinden mi he güzel kardesim bir aciklama et bakim
bu arada kişisel sitemde radmin ve netsuppor maneger egitimi vardir merak eden video izlesin sesli.

@Predator: cevap verirken acik düsün güzelim ben anladigimi yorumladim komikligim gec beni sistemi anlat.
Eski 18/03/2008, 11:06   #7 (permalink)
Üye

Predator Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
Evimde 2 tane bilgisayarım var. Bir de wireless modemim var. Bir bilgisayarım internete ethernet üzerinden bağlı diğeri ise wireless usb aparatı ile modemime bağlı. Yani her ikisindende internete bağlanıyorum. Asıl sorunum şu. Bir bilgisayarımdan diğer bilgisayarıma modem üzerinden bağlanmak istiyorum. Aynı modem kullandığım için zannediyorum ki bağlanabilirim) Acil yardımcı olursanız sevinirim...
Soruyu anlamak için zeki olmak gerekmiyor, düzgün okuyabilmek yeterli,
Predator hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/03/2008, 22:40   #8 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

cagataysay@ hic ugrasma piyasada 15 20milyona cin mali switchler var.
tak kullan pcler birbirnden bagımsız calisir

umarım biseylerı eksik anlamadım
Eski 19/03/2008, 03:02   #9 (permalink)
RedGhost

Kızgın

Alıntı:
Predator, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Yerel bir ağda teamviewer kullanmak, telefon santali olan bir ofiste yan odada bulunan birini, cep telefonuyla yada telekom pstn üzerinden aramak kadar mantıklı. Çok komik bir öneri olmuş. Bağlantının 3. bir kişi tarafından denetlenmesi, internet üzerinden bağlandığın için hız kaybından falan bahsetmeye gerek bile yok.
@fgenc
gonderdigin mail icin tşkler güzel bir kınama 5 puan kırılmış,
neyse
biri bir soru sormus ben cevap yazdim bildim yada bilmedigim bisi fark etmez burası forum herkez bir birine birseyler söylüyor soruyor cevap veriyor.

ben buraya komiklik yada şaklabanlık olsun diye acilan bir soruya cevap vermiyorum biri bir soru sordu diye cevap veriyorum yanlis bir cevap ise silinir gider bu kadar basit nie sildiniz diye hic kimseye bir sey sormadim.

@predator gelince bizim bu adamla aramizda sürtüsme var özelden de yazdik birbirimize lafimizi söyledik o kadar ben diyecegimi dedim ona bana takılma uzak dur benden yeter
ha takilma derken bana birseyler söyleme o kadar sevmiyorum bu adami ve sevmek zorunda da degilim benden uzak dursun yeter posta cevap versin ama benim yazdigim yaziyi cok komik su bu sen bilmiyorsun fistan fistan söylemesin.
Eski 19/03/2008, 08:36   #10 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

birini sevmiyorsan ve onunla cekismek istemiyorsan onun yazdıgı konulara yazarken 1e1 muhabetlere girmemenı senin gibi uzun zamandir bu foruma takılan üyeye tavsiye ederim.

tavsiyem konu burda kapansın.

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık