![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2006
|
selam arkadaşlar ya nhibernate yada hibernate için veritabanına göre otomatik olarak sınıfları oluşturan ve mapping dosyalarını oluşturan bir tool falan var mı? Ve nhibernate'e uyumlu rapor aracı var mı? kolay gelsin |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
NHibernate ile bir arkadaşın tavsiyesiyle (roxane) kısa süreli ilgilenmiş, ancak içinde bulunduğum projelerin küçüklüğünden dolayı, kullanmamanın daha pratik olacağını düşündüğümden vazgeçmiştim. Yine bir arkadaşımın (Volkan Uzun) tavsiyesiyle dün gece şöyle bir adrese yöneldim, ancak henüz hiçbiriyle tecrübem olmadı http://subsonicproject.com/ Subsonic in yaklaşımı NHibernate den farklı, önce model oluşturulmasını şart koşmuyor. Veritabanında ne tanımlanmışsa, ona göre metod oluşturuyor. ------------------------------------------------------------------- Buradan aşağısı dikkate alınmasa da olur. Ek not: Üretilen modellere göre davranan başka bir kütüphane de alternatif .net uyarlamalarında çalışan, Ruby on rails den esinlenilmiş. MonoRail. http://www.castleproject.org/monorail/index.html ActiveRecord bileşeni için NHibernate kullanıyormuş.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks Enson 14/03/2008 19:02 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: (Henüz) cümle içinde iki kere kullanılmaz. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2006
|
hibernate'de bir kod yazdım. Begin failed with sql exception gibi bir hata alıyorum. hatanın inner exception'ında (watchta) : A transport-level error has occurred when sending the request to the server. (provider: Named Pipes Provider, error: 0 - No process is on the other end of the pipe.) yazıyor. Ama bazen bu hata ile karşılaşıyorum, bazen insert işlemini gerçekleştiriyor. kod aşağıdaki gibi: using System; using System.Data; using System.Configuration; using System.Web; using System.Web.Security; using System.Web.UI; using System.Web.UI.WebControls; using System.Web.UI.WebControls.WebParts; using System.Web.UI.HtmlControls; using NHibernate; using NHibernate.Cfg; using NHibernate.Expression; using BusinessObjects; public partial class _Default : System.Web.UI.Page { protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { try { NHibernate.Cfg.Configuration config = new NHibernate.Cfg.Configuration(); config.AddClass(typeof(BusinessObjects.Urun)); NHibernate.ISessionFactory factory = config.BuildSessionFactory(); ISession session = factory.OpenSession(); ITransaction trn = session.BeginTransaction(); #region ilk urunun veritabanına eklenmesi Urun product = new Urun(); product.UrunListeFiyat = 12.7M; product.UrunMarka = "Algida"; product.UrunSatisKur = "YTL"; product.UrunModel = "Max"; #endregion #region ikinci urunun veritabanına eklenmesi Urun product2 = new Urun(); product2.UrunListeFiyat = 19M; product2.UrunMarka = "Algida"; product2.UrunSatisKur = "YTL"; product2.UrunModel = "Cornetto"; #endregion session.Save(product); session.Save(product2); trn.Commit(); session.Close(); Response.Write("Ürün Eklendi"); trn.Dispose(); session.Dispose(); } catch (Exception error) { lblError.Text = error.Message; } } } Hatayı ITransaction trn = session.BeginTransaction(); satırını işlerken veriyor. web configte connection stringim aşağıdaki gibi <add key ="hibernate.connection.connection_string" value ="Data Source=.\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=C:\Documents and Settings\omerfaruk.ozsakarya\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\ETrade\BusinessObjects\App_Data\ETra de.mdf;Integrated Security=True;User Instance=True;" /> sorun ne sizce ve niye arasıra exception atıyor |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
oozsakarya : NHibernate kullanımını kolaylaştıran bir paket buldum, MonoRail projesinin bir parçası aynı zamanda. Kullanımı daha kolay geldi bana, bir göz atabilir misin? http://www.castleproject.org/activerecord/index.html
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |