Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > ASP.NET / Silverlight / Moonlight

LinkBack Seçenekler
Eski 12/03/2008, 13:27   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan Server'da otomatik işlem...?

Sitemde başka bir web sitesinden veri alıyorum. Benim istediğim bu veriyi aldığım sayfanın her 15 veya 30 saniyede bir çalışıp alınan verilerin yenilenmesi. Bunu hiçbir kullanıcı bağlanmasa bile yapmalı. Aslında hosting aldığım sitede bu özellik var ama 15 dakikada bir bu işlemin yapılmasını destekliyor , bana daha küçük süre aralığı gerekli. Bu mümkün mü? Mümkünse nasıl ? Yardımlarını bekliyorum... Teşekkürler...
azbuz hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/03/2008, 04:12   #2 (permalink)
Üye

cankaya07 Adlı Üyenin Profil Grafiği

serveri yoracak bu söyledigim işlem birincisi....
ufak bi exe yazarsın istedigin zamanlarda istedigin yeri refresler
ama bu sürekli win altında calısacagından bi süre sonra şişecektir bizzat benim basıma geldi şişti program restart istedi yapınca calıştı.

en temizi bi browser istedigin arayüzü istedigin zaman aralıgında refresler ben dolar kuru hava durumu gibi seyleri zamanında xml le cok iyi degilken ben cekiyordum sitelerden browserla yapmıstım ama bi pc onun için sürekli acık kalıo ve exploerede kasıo makinayı

zamanlanmıs görev atamak geldi aklıma şimdi eh biraz daha az kasar belki bi dene sonucu yaz bizde ögrenelim...
cankaya07 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/03/2008, 10:28   #3 (permalink)
empty

UuuR Adlı Üyenin Profil Grafiği

kendi serverın yoksa veya .exe çalıştırmaya imkan sağlayamıyorsan, kontrol panelinden scheduler ı kullanabilirsin.
kendi .exe ni çalıştırabilimeye izin varsa, exe sürekli çalışmasın, windowsun özelliği olan "scheduled tasks" ile exe yi 15 dk da bir çalıştırtabilirsin.. exe oluştururken ise kodun sonuna programı kapatacak kodu koymayı unutma ki program şişmesin, 15 dakika da bir çalışıp kapansın yani..
Eski 19/03/2008, 15:09   #4 (permalink)
Üye

Bahsettiğiniz yöntem işe yaramadı. Güncelleme yapmıyor. Acaba global.asax içinde timer çalıştırarak yapabilirmiyim ? Bir fikriniz var mı bu konuda? Yani herhangi bir kullanıcı aktifken global.asax timer sayesinde düzenli aralıklarla güncelleme yapacak sayfayı çağırabilir mi?
Eski 19/03/2008, 15:40   #5 (permalink)
Finwë Noldor Eldar

deggial Adlı Üyenin Profil Grafiği

Önce server'ın mı var, yoksa konrtol panelli bir hosting paketi mi kullanıyorsun.. Aldığın veriyi anında mı gösteriyorsun kaydetmeden, DB'ye mi kaydediyorun.. bencebunları bir belirt =]
deggial hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/03/2008, 16:00   #6 (permalink)
Üye

Aslında en başta belirtmiştim ama tekrarlıyım. Bir internet sitesinden hosting hizmeti alıyorum (kontrol panelli) (discountasp diye bir site). Başka bir siteden aldığım data ları kendi xml dosyama kaydedip kullanıyorum. Aldığım veriler sürekli güncelleniyor. Ben de bu verileri 30 saniyede bir otomatik olarak kendi xml dosyama aktarmak istiyorum. Bu güncellemeyi de herhangi bir kullanıcı bağlı olsun veya olmasın yapmak istiyorum. Yani kullanıcıdan bağımsız olmalı. Yardımlarınızı bekliyorum , çünkü bu konuda acemiyim.
Eski 19/03/2008, 16:39   #7 (permalink)
Bursa

writeLine Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Bursa

@UuuR'un dediğini denedin mi. Hosting şirketinin scheduler-zamanlanmış görev gibi bir hizmeti varsa (büyük ihtimal vardır) onunla kolaylıkla halledebilirsin.
writeLine hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/03/2008, 16:51   #8 (permalink)
Üye

Denedim ama olmadı... Belki ben yanlış yaptım. güncelle.aspx sayfasını her 30 saniyede bir çalıştıracak örnek bir kod verebilirseniz çok sevinirim(vb.net'de). Bu arada server path 'de mi hata yaptım diye düşünüyorum ama hosting şirketinin verdiği path 'i kullanıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Eski 19/03/2008, 18:00   #9 (permalink)
Bursa

writeLine Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Bursa

google'da "scheduler in asp.net" yazınca karşıma güzel bir kaynak çıktı. denemedim ama kullanılabilir gibi geldi bana. deneyip durumu buraya yazarsan sevinirim.

adresi: http://www.angrycoder.com/article.as...=2003&m=4&d=11
writeLine hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/03/2008, 21:33   #10 (permalink)
empty

UuuR Adlı Üyenin Profil Grafiği

sql agent'tan job oluştururakta istediğini yapabilirsin ( job oluşturmaya iznin varsa tabiiki )

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık