Merhaba...
Asp kodları ile bir firebird veritabanına bağlantı kurmak gerek. bununla ilgili internette onlarca yazı / makale bulunmasına rağmen, buradaki kod örneklerinin tümü aşağıdaki koda benzer şekilde, yani .asp sayfalarıyla ayni lokalde bulunan bir veritabanına bağlantı yapmak için hazırlanmış yapıda.
Kod:
connect.Open("DRIVER={Firebird/Interbase(r) Driver};DBNAME=localhost:DATABASE YOLU; UID=KULLANICI; PWD=ŞİFRE")
Benim yapmak istediğim ise,
iis sıunucumdan başka bir sunucudaki firebird veritabanına bağlanarak çalışmak. bununla ilgili,
firebird'ün tcp 3050 portunu kullandığını öğrendim. ancak yapılacak bağlantı için (başka bir serverda bulunduğundan) bir database yolu verilemeyeceğinden, yukarıdaki kodu kullanmak da olanaksızlaşıyor. genellikle bu tip uygulamalarda mssql kullandığım için, o mantıkla (gayet düz mantıkla) aşağıdaki gibi bir kod dizimi aklıma geliyor.
Kod:
connect.Open("DRIVER={Firebird/Interbase(r) Driver};DBNAME=server_ip_adresi,3050:DATABASE_ADI; UID=KULLANICI; PWD=ŞİFRE")
"Aklıma geliyor" diyorum çünkü; bunu denemiyorum. işin aslı bunu denemem için öncelikle bu tarz bir (tcp 3050 portu vasıtasıyla) bağlantının mümkünlüğünden emin olmam gerekiyor. Eğer bundan emin olunabilirse ancak bu işi girişilecek.
Bu konuyu buraya yazmamın sebebi; bir ümit, belki birileri de bu tarz -iki farklı server- arasında bir firebird bağlantısı yapmıştır da, bu başlığa da denk gelmişdir de, yardımcı olmak ister... belki