![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Bilgisayarcı Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: İstanbul
|
Apple'ın yaptığı gibi spesifik bir PC konsepti düşünüyorum. Uyumlu ve güncel donanımları toplayıp işletim sistemi olarak Pardus yükleyerek bilgisayar pazarlama. Kasa tasarımı bile hazır gibi. Aklıma gelen bazı sloganlar var: PardusPC... Only for hackers... PardusPC... No search driver, only plug hardware... PardusPC... No search codecs, only click your video... PardusPC... D'ont use pirate, download open source... www.parduspc.com 'u da aldım. Sizce batar mıyım |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: İzmir
|
Selam, Sadece wanne be leri cekersin, e onlarda oyun oynamak ister, linuxta oyun yok. Bu kararinda ciddiysen, bence makul olan, minimize edilmis kasalarda, sessiz, belki Apple TV ayarinda bir cihaz, uygun fiyat ve daha cok "Sirketindeki bilgisayarlarin is disinda baska seylerde kullanildigini dusunup buna cozum arayan" patron kesmini hedefleyen bir market hedeflemesi olabilir. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Kurdoğlu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
bilgi işlem masraflarını azaltması bakımından şirketlerin işine yarayabilcek bir çözüm. bir tane imaj cd'si ile çalışmayan bilgisayarı 20 dak. içinde yeniden çalışır duruma getirme imkanı verir. patronu donanım kovalama, bilgisayarı daha fazla öğrenme zahmetlerinden kurtaracak güzel bir çözüm bence. kısaca batmazsın. ama nasıl girdiğine bağlı. kolay gelsin.
__________________ Kısmetindir gezdiren yer yer seni, Arşa çıksan âkıbet: yer yer seni. Ânın içün, ânın adı yer oldu, Önce besler, sonra kendi yer seni. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
sıradan masaüstü için : 140$ lık xp'ye karşı bir avantajdan sözedilebilir ama ucuz PC'ler için 50$ lık vista var. en basit shareware 20-30$ isteyebilirken, koca işletim sistemi 50$ ve delifisek'in dediği gibi oyundan kaybeder. oyun ise sıradan ev kullanıcısının donanım yenilemesinin/almasının tek mantıklı nedeni. şirket için: pardus için, şirketlere teknik destek verecek elemanlar, kurslar, sertifikalar var mı, toplam maliyetteki durum nedir. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 12/2007
|
Neden olmasın, bence dahada kapsamlaştırılmalı diye düşünüyorum, daha kapsamlı birşeyler yapılabilir, mesela bilgisayar satışı yapan büyük kuruluşlarla anlaşıp böyle bir sistem bütünü hazırlanabilir, hem nasıl olsa bu tür paketler hazırlandığında bütün programlar kuruluyor ve ayrıca makineye bağlı olarak sürücü kurulumunu ve ayarları bağımsız olarak yapabiliyor linux, böyle birşey denenebilir düşüncesindeyim... (Sloganların İngilizce olma sebebi nedir acaba ?) |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Sanırım peşin hüküm ile Türkiye de zaten bu işle ilgilenen olmaz denilip, direkt yurtdışı pazarına açılmak isteniyor. Haklılık payı olabilir. Ama ulusal işletim sistemi denilen bir sistem ile yurtdışına açılmak da biraz çelişkili bir tavır.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
| Alıntı:
Bence güzel bir düşünce, riske alIp güzel bir portföy yakalanabilir, lakin ülkemizde yakIn zamanda aynI platformu resmi kurum ve kuruluşlarda aktif olarak kullanmaya baslayacak..
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2008
|
Pardus PC ismi ve alan adı ile çalışmanız mümkün değil. TÜBİTAK/UEKAE avukatları en kısa zamanda dava açacaktır böyle bir çalışmaya başlarsanız. Başka isim ve Pardus logosundan farklı bir logo ile böyle bir işe girmekte serbestsiniz tabi, bildiğim birkaç firma var bu işi yapan. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 12/2007
| Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |