![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007
|
Acil yardıma ihtiyacım var. Ben üye formu gibi bir şey hazırladım ama aslında üye olunması için değil kişiler bilgilerini girecek ve girdikleri bilgi mail adresimize gelecek uygun gördüklerimizi biz ekleyeceğiz. Bunun için access datasource te veritabanı hazırladım ama "object reference not set to an instance of an object "hatasını alıyorum veriyi kaydetmeye çalıştığımda yani kaydedemiyorum. Ne yapmam gerekiyor ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız sevinirim. Yaptığım uygulama da şu şekilde; using System; using System.Data; using System.Configuration; using System.Collections; using System.Web; using System.Web.Security; using System.Web.UI; using System.Web.UI.WebControls; using System.Web.UI.WebControls.WebParts; using System.Web.UI.HtmlControls; publicpartialclassadmin_gonul_kaydet : System.Web.UI.Page { protectedvoid Page_Load(object sender, EventArgs e) { } protectedvoid Button1_Click(object sender, EventArgs e) { try { AccessDataSource1.InsertParameters["tckimlikno"].DefaultValue = TextBox1.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["adsoyad"].DefaultValue = txt_ad.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["email"].DefaultValue = txt_mail.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["evtelefonu"].DefaultValue = txt_evtel.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["istelefonu"].DefaultValue = txt_istel.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["ceptelefonu"].DefaultValue = txt_ceptel.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["ülke"].DefaultValue = txt_ulke.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["sehir"].DefaultValue = txt_sehir.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["dogumtarihi"].DefaultValue = txt_dogum.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["meslek"].DefaultValue = txt_meslek.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["firmayadakurum"].DefaultValue = txt_firma.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["acıklama"].DefaultValue = txt_aciklama.Text; int s = AccessDataSource1.Insert(); if (s > 0) { Label13.Text = "Kaydınız Başarı ile Alındı"; } } catch (Exception ex) { Label13.Text = "Hata oluştu:"; Label13.Text += ex.Message; } } } Acil cevaplarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. Enson 10/03/2008 09:43 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: Türkçeleştirildi. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Küçük ama çok etkili :) Üyelik Tarihi: 01/2005 Yer: İzmir
|
Merhaba Bu cok sık karşılaşılan ve genellikle ilk tanışılan hatalardan biri. Lütfen biraz araştıralım. Google'da konuyla ilgili olarak 334.000 sonuc var. Turkce ve diğer diller de dahil bu rakama. Bunun yanında forumda da daha önce bahsedilmiş, sorulmuş, açıklanmış bir hata. Dolayısıyla küçük bir araştırmayla hatanın üstesinden rahatlıkla gelebileceğinizi düşünüyorum. Kolaylıklar
__________________ İnsanın başına ne gelirse ya meraktan, ya da meraktan.. ![]() Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep. (Scott Adams) |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |