![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007
|
ben asp.net c# ta ki siteme iletişim formu hazırlıcam yine bu sitede bulunan bir uygulama wardı onunla yaptım fakat smtp sunucusu gmail olarak verilmiş kendime gmail hesabı açtım ve denedim çalışıyor ama bir mail adresimiz zaten war ve onda çalışmıyor.ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.açıklayıcı bir şekilde bilgi vermenizide rica ediyorum ben daha çok yeniyim eminim hepiniz bnm gibydiniz zamanında ve düz mantıkla şunu bunu yap dendiği zaman anlamakta zorluk çekiyordunuz yerinize koyun ve o şekilde açıklayıcı bir cewap werin.bilgisayarıma kurmam gereken bişi warmı smtp ile ilgili varsa nasıl?yada nei nasıl yerleştirmeliyim yada zahmet olmazsa bilenleriniz tekrardan bana iletişim formu nasıl hazırlanır diye bilgi verebilirmi?çok tşk ederim şimdiden..
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| empty Üyelik Tarihi: 04/2007
|
kendi domaininize ait bir mail mi? Örneğin hotmail ise mailinizi, anca spam mail gönderebilirsiniz, junk mail olarak gider, inbox a düşmez. Smtp olarak gmail kullanmamın nedeni de, şifre doğrulaması yaparak mail göndermeye imkan tanıması, mailin inboxa düşmesini sağlıyor.. Kendi domaininize ait mailiniz içinde aynı işlemi yapabilirsiniz, smtp.gmail.com yazan yere mail.domainadiniz.çom ya da smtp.domainadiniz.com yazarak bunu gerçekleştirebilirsin ( çoğu host black listte bulunduğu için gönderilen maillerde junk a düşüyor, bilgin olsun )
__________________ artık yok.. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
yaa adresi yazsam buraya ne kadar doru olur bilmiyorum ama mesela şöle örnek veriyim webmail.merveercetin.com die bir adres war ve birde merve@merveercetin.com bunları nereye nasıl yazıcağımı bilemedim smtp kısmınada nasıl yazıcağımı yani hangisini yazıcağımıda bilemedim uuur yardımcı olursan çok sevinirim
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| empty Üyelik Tarihi: 04/2007
| http://forum.ceviz.net/asp-net-ile-m...5.html?t=43065 bak burda anlatmıştım nasıl yapılacağını, sen sadece o kodta, smtp.gmail.com yazan yeri ; mail.merveercetin.com ya da smtp.merveercetin.com yap ardından orda mail ve şifre girilen bölüm var, oraları da değiştirirsen, o kod çalışır.. Sen önce kodu çalıştırmayı dene istersen, hata alırsan yardımcı olalım..
__________________ artık yok.. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
ben kodu çalıştırıyorum hata almadan hatta kendime bi gmail de açtım çalışıp çalışmadıını anlyabilmek için kendi hesabıma deneme maillerim geliyordu ama işte gmail hesabı deil bu kurumsal bi site ve adreside war onu bi ekleyeyim olmazsa özel msj atma gibi bi şansım warsa sana tam adreside sölerim yada yazmış olduğum kodu atarım sana şimdi dediğini bi deneyim olmassa yine yazıcam mecbur:S
|
| | |
| | #7 (permalink) |
|
maalesef yine olmadı özel msj atayım dememin sebebi tam adresi yazmak istemiyorum buraya birde sana kodu atıcam hani nereye neyi yanlış yazmışım diee sen bana gösterdikten sonra ben buraya kodla beraber şuraları düzelttim diyerek msj atarım yine faydalanmış olurlar.
|
| | |
| | #10 (permalink) |
|
using System; using System.Data; using System.Configuration; using System.Collections; using System.Web; using System.Web.Security; using System.Web.UI; using System.Web.UI.WebControls; using System.Web.UI.WebControls.WebParts; using System.Web.UI.HtmlControls; using System.Net.Mail; public partial class iletisim : System.Web.UI.Page { protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { } protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e) { string ad = txt_ad.Text; // TextBoxlardaki bilgileri string e atıyorum.. string mailX = txt_mail.Text; // " " " string tel = txt_tel.Text; // " " " string mesaj = txt_mesaj.Text; // " " " try { string fromAddress = "merve@merveercetin.com"; // mail kimden gidecek? string fromName = "webmail.merveercetin.com"; // maili ginderenin ismi? string toMail = "merve@merveercetin.com"; // hangi maile gidecek? string toNme = "Sayın Yetkili"; // gideceği kişinin ismi? string msgSubject = "iletişim"; // mesajın başlığı? string sifre = "xxxx"; // mailinizin şifresini yazıyoruz buraya //( bunun sebebini en altta açıklayacağım uzunca ) // Burası da gönderilecek olan mailde yazılacak şeyler// Bildiğimiz string işlemleriyle, mailin //güzel gözükeceği şekilde yazmaya çalıştım, burayı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.. string msgBody = "www.merveercetin.com'dan bir mesaj aldınız ; \n" + "\n" + "\n" + "Mesajı Gönderenin Adı :" + ad + "\n" // Textboxtaki veriyi, 'ad' stringine atamıştık, şimdi bu 'ad' stringini kullanıyoruz.. + "Mesajı Gönderenin Maili :" + mailX + "\n" // mailX stringini kullandık + "Mesajı Gönderenin Tel. Numarası :" + tel + "\n" // tel stringini kullandık + "\n" + "" + mesaj + "" // mesaj stringini kullandık+ "\n"+ "\n" + "============================" + "\n" + "http://localhost:1242/WebSite8/iletisim.aspx" + "\n" + "============================" + "\n"; SmtpClient client = new SmtpClient(); client.Credentials = new System.Net.NetworkCredential(fromAddress, sifre); client.Host = "mail.merveercetin.com"; // SMTP sunucu olarak GMAIL kullanıldı ) client.EnableSsl = true; MailAddress from = new MailAddress(fromAddress, fromName); MailAddress to = new MailAddress(toMail, toNme); MailMessage message = new MailMessage(from, to); message.Subject = msgSubject; message.Body = msgBody; client.Send(message); Response.Redirect("iletisim.aspx"); // Eğer başarıyla tamamlanırsa kod, mesaj adlı sayfaya yönlendiriyorum.. } catch { // Eğer hata oluşursa, ekrana bir mesaj yazdırabilirsiniz,burası sizin hayal gücünüze kalmış artık.. } } } |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |