![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Merhaba CevizNEt bilgisayar açılmıyordu power tuşuna bastığımda ywşil power ışığı yanıyor sönüyordu ve hiç bir şekilde açılmıyordu sonra bende arkadaki power düğmesinden kapatmıştım aradan 3 gün geçti (uğraşmak istemedim) gittim ram'i çıkardım bakalım ötecekmi ![]() ötmedi zira arkadaki anahtarı unutmuştum arkadaki düğmeyi 1'e getirince DAHA POWER'a basmadan kasa üzerindeki küçük led'lerde 333 yandı söndü hafif kaybloldu biraz parlaklaştı ve kaybolup gitti power tuşuna bastığımda ise aynı hareketi (power tuşunun yanıp sönme hareketini) yaptı sizce durum nedir ? garip değil mi bu durum? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: N/A
|
Power çiftli mi (1-0) yoksa tekli mi (1) Yani düğmeye basınca takılı mı kalıyor yoksa apm lerdeki gibi tekrar eski haline mi dönüyor? Eğer (1-0) ise açık unutmuş olabilirsin, (1) ise sorun var. Sorunun kaynağı ledler bu kesin. Çünkü açılma emri verilmeden 333 yazısını görmen imkansız. Voltajı 110'a çekmediğine emin ol (arkadaki kırmızı switch) Bunun dışında aklıma birşey gelmiyor.
__________________ http://ean.btturk.net/ |
| | |
| | #3 (permalink) | ||
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
| Alıntı:
benim bahsettiğim 1-0'lar hani kasanın arka kısmında POER supply'in üzerinde olanlar varya o yani power supply'in anahtarı Alıntı:
hiç tık yok makinada | ||
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Sana tavsiyem teknik servis a davranışı; tüm paraçaları sök anakart, işlemci, ram ve ekran kartını tak çalıştır. olmazsa bunlardan birinde sorun var. ek donanım varsa sök tak ile bulursun arızalı parçayı. *ean no take responsibilitiy for any damage
| | |
| | #6 (permalink) |
| Sivil Üye Üyelik Tarihi: 04/2003
|
power swich lerine baktin mi bide kısa dewre yaparak açmaya çalışsan power tuşunun kablosunu takip et anakarta bağlandığı yerdeki pinlerin iki tanesine ayni anda kontrol kalemi ile dokunursan belki çalişir
__________________ Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler |
| | |
| | #7 (permalink) |
| RedGhost Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: /etc/YOZGAT
|
bence olayı kendin hallledemezsin en yakın bir teknikservis elemanlarına baş vurmanı tavsiye ederim başına gelmedik olaylar gelebilir dikkat et donanımdan da olabilirsin.
__________________ ----- Bilgi İşlemciler İçin ------- ----- www.bimbilgi.com ------- ----- Paylamak Sanattır.-------- |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Black_Boyss bu yazdıkların bilişim forumunda hakemlik yapan birinin yazdıkları olamaz.
| | |
| | #10 (permalink) | |
| RedGhost Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: /etc/YOZGAT
| Alıntı:
senin donanımla pek alakan yok sanırım fazla konuşma bir çok konu formlarla çözülecek bir iş degildir. gerekirse teknik servise gitmek en çözümlü yoldur yeterli bilgin yoksa o işi yapmayacaksın yada yapacaksın ama bozmadan da ögrenemiyeceksin.
__________________ ----- Bilgi İşlemciler İçin ------- ----- www.bimbilgi.com ------- ----- Paylamak Sanattır.-------- | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |