![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
|
Elimizde bir liste düşünelim bu listede 10,100,1000 neyse sayı çok önemli değil; çünkü sayı sabit değil, değişken bir değer olacak o yüzden belli sayıya kadar sınırlama yapmamalıyım. Bu listedeki elemanlarda her bir elemanda "abc" gibi bir yazı var mesela... yani şöyle; liste = ['virssabc', '123abc', 'veliabc', 'ahmetabc',...] listenin son hali böyle olmalı : listenin_son_hali = ['virss', '123', 'veli', 'ahmet',...] Tavsiyelerinizi bekliyor (ve çözüm arama aşamasındayım )Not : Listedeki elemanlar için illa liste kullanılmak zorunda değil. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2004 Yer: İzmir
|
Aşağıdaki örnekte göreceğiniz gibi bir lisyete while dongusu ile yeni değer eklemek çok kısa bir zamanda gerçekleşiyor. Böyle birşeye neden ihtiyacınız oldu? Kod: #Yazar : Onder Cankurt
#Tarih : 01 Mart 2008
#Amac : Bir listeye yeni deger eklemek icin gecen sureyi hesaplamak
#Yazar adi degistirilmemek kosuluyla ozgurce kullanilabilir
import time
#listeye kac adet deger eklenecegi belirleniyor
eklenecek_deger_sayisi = int(raw_input('Listeye kac adet yeni deger eklemek istiyorsunuz : '))
#baslangic zamani aliniyor
bas = time.time()
#bos bir liste olusturuluyor
a = []
b = 0
while b < eklenecek_deger_sayisi:
a.append(b)
b = b + 1
#bitis zamani aliniyor
bit = time.time()
#baslangic ile bitis arasindaki zaman farki hesaplaniyor
sure = bit - bas
#sonuc
print "\n\n\n\n\n\n\n\n-------------------------"
print "Amac : Bir listeye yeni deger eklemek icin gecen sureyi hesaplamak"
print "-------------------------"
print "Sonuc : %s adet degeri append ile bir degiskenin icine eklemek \nicin gecen toplam islem suresi : " %b, sure, " saniye"
print "Onder Cankurt - 01 Mart 2008 - Ornek kodlar yazar adi verilmek sartiyla ozgurce kullanilabilir"
-- Önder Cankurt |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
|
İlginiz için teşekkürler fakat ben listeye eleman eklemekten ziyade listedeki elemanları düzenlemek istiyorum ve her elemandan aynı karakterleri (yukarıdaki örneğimdeki abc gibi) silmem için bir kısayol tavsiyesi istiyorum
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2004 Yer: İzmir
| Kod: import re
liste = ['virssabc', '123abc', 'veliabc', 'ahmetabc']
print "Eski Liste : ", liste
yeni_liste = []
for i in liste:
a = re.sub("abc","",i)
yeni_liste.append(a)
print "Yeni Liste : ", yeni_liste