![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Finwë Noldor Eldar Üyelik Tarihi: 10/2005
|
Selamlar. Sayfalarımda kullandığım, masterpage içerisine koyduğum bir adet JScript fonksiyonum var. Yaptığı iş bir bilgi çubuğunu fadeIn ve FadeOut ile gösterip kapatmak... Ajax UpdatePanel içerisinde çalışmakta olan bir butonun server taraflı _Click eventinde bu fonksiyonu işlemler bittikten sonra clientScript ile nasıl çalıştırabilirim?? Yani şöyle: 1- Butona tıklanır 2- Server-side istediğim işlemler AJAX ile yapılır 3- Bilgi çubuğu görüntülenir. Bilgi çubuğunu updatePanel içine alıp, visible gibi özellikleri ile halletmek istemiyorum bu işi. Çünkü tüm web sitesi için en genel bir BilgiCubuguGoster('bilgi icerigi'); şeklinde bir fonksiyonum olsun istiyorum. MasterPage'de tanımlı tek bir fonksyion ve diğer bütün alt sayfaların .cs dosyalarında kullanabilmeliyim. ModalPopupExtender mesela hem javascritpt ile client tarafında, hem de codebehind tarafında Hide ya da Show edilebiliyor. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
* Yaptırmak istediğin işlerin kodunu bir web servisinin içine koy. * <asp:ServiceReference> ile bu servisi ScriptManager a tanıt. * Servisini tıpkı bir javascript fonksiyonundan değer döndürüyormuşçasına kullanabilirsin. Kolay gelsin.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Finwë Noldor Eldar Üyelik Tarihi: 10/2005
|
Bu ASP.NET WebService kullanımını iki gündür Google'dan bakınıp bulduğum örnek makaleleri okuyarak anlamaya çalışiyorum. ama pek bişey anladığımı söyleyemeyeceğim. Özellikle belirttiğin şekilde ScriptManager'a referans tanıtan örnekler de var. Ancak daha bir fırın ekmek yemem ya da birinin oturup bana satır satır açıklaması lazım. Eğitim şart diyorum daha da bişey demiyorum. Oturup sadece ekrana bakmakla belli bir seviyeden yukarı çıkabilmek oldukça zor. Daha çok XML,RSS benzeri içerik hazırlamakta kullanılıyormuş herhalde ve benim işim ile bağlantılı bir çözüm bir türlü çıkaramadım.. Bu olayı istememin ana kaynağı aslında; <a onclick="__doPostBack('xxx','yyy'); bilgiCubuguGoster('bilgi bilgi bilgi');" şeklindeli bir linke eklediğim __doPostBack()'den sonra zaten hazır olan jS fonksiyonum ile bilgi çubuğunu vaktinde gösterebilmek. __doPostBack işlemi hemen gerçekleşiyor ve server'dan cevap gelmesini beklemeden bilgiCubuguGoster() fonksyionum hemen çalışıyor. __doPostBack ile yapılan codebehind işlemi sonuna "<script>BilgiCubuguGoster('xxx');</script>" şeklinde bir text'i label içine yazdırmayı bile denedim. Label'a script yazılıyor işlem sonunda ama script çalışmıyor... Bi çözüm bulamayınca ve WebService sistemi bu kadar küçük bir isteğimi tatmin edebilmek için çok karmaşık olunca, mecbur __doPostBack'den sonraya 3 saniyelik bir setTimeout ekledim ama pek de sağlıklı olduğu söylenemez. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |