![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
| Merhaba arkadaşlar. 3 adet sorum var. Çok değerli yorum ve bilgilerinizi esirgememenizi diliyorum. 1- Websitem için MSSQL server kullanıyorum. Veritabanında yaklaşık 50 kadar tablo var. Tabloların yarısını başka bir veritabanına aktarmam performans açısından nasıl olur. Tabloların hepsinin tek bir veritabanında olması performansı olumsuz etkiler mi? 2- Access veritabanı aynı anda en çok online kaç kişiyi destekler. Bir yerde okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam en çok 30 kişiyi destekler yazıyordu. Bazen görüyorum sitem normal çalışırken birden internal server error hatası veriyor. MSSQL server kullanmama rağmen anasayfadaki istatistiği tutan script Access veritabanı kullanıyor. Acaba aynı anda Access veritabanı kullanan sayısı 30 u geçtiği içinmi hata veriyor. IIS den bütün linkleri denedim hiçbir hata yok sitede. 3- Son sorum küçük bir kod sorusu. Aşağıdaki kodla veritabanındaki bütün üyelerin puanlarını sıfırlıyorum. Bu kodu id numarası 1 ile 5000 arası olan üyelerin puanlarını sıfırlayacak şekilde nasıl dönüştürebiliriz. Şimdilik kod problemsiz çalışıyor. Fakat üye sayısı çoğaldıkça Script Timeout hatası verebilir. SET uye = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") uye.Open "Select puan from uyeler", uyebaglantisi, 1, 3 Do While Not uyebilgim.eof uye ("puan") = "0" uye.MoveNext loop |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008 Yer: Konya
|
1- Tablo bağlantıların ve database yapın düzgünse hiç bir problem cikmaz. İsterse 1000 tablo olsun. 2- Sorunun kaynağı muhtemelen access. İstatistikler için databesine bir tablo aç bence. 3- UPDATE uyeler set puan=0 where <istediğin bir kriter> limit 5000 döngü yerine sql cümlesi ile halletsen hem daha hizli hem daha güvenilir olur bence. burdaki limit ilk 5000 kayiti update etmen için. istersen kullanmayabilirsin. Örnek : UPDATE uyeler set puan=0 where puan<>0 limit 5000 puanı sıfır olmayanlari sifirlar Kolay Gelsin |
| | |
| | #9 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
performans konusuna gelince. genel bir cevap vericek olursak ne kadar cok table bölersen o kadar iyi. verileri birden fazla db'ye dagitma isi sadece düzesiz kilar gereksiz... MSSQL performansini artirmak icin degisik makalalere google üzerinden ulasabilirsin mysql icin bu konuya binayen bir kitap dahi var.
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
performans için sp kullanabilirsin. önemli artışlar elde edebilirsin
__________________ Erkan BALABAN www.webtasarimkilavuzu.com www.molaver.net Çözümler ihtiyaçlardan doğar. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |