![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008 Yer: Konya
|
arkadaslar merhaba, veritabanimda text bir alan var. ornegin table.firma gibi. table.firma alaninin ilk iki kelimesi ayni olan kayitlari sql ile listelemek istiyorum. yardimci olursanız sevinirim. 1. abc defg hij 2. abc def ghij 3. abc defg hi jkl tabloda bu kayitlar var diyelim. sorgu neticesinde, "abc defg" döndürmek istiyorum Şimdiden teşekkürler |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Deli Olmak Akıl İster Üyelik Tarihi: 09/2007 Yer: Ankara
|
ORDER BY kelime ASC en temiz yol olacaktır. senin dediğinden çıkarılacak olanı.
__________________ ################################ Kestiğin Ümitlerden Yelkenlerde Yaptım Ama... Yokluğunda Ne Gidebildim Ne De Kaldım. ############################### |
| | |
| | #5 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
valla dongu kurararak sanki yapilir gibi ama cursor kullanmak oldukca performans dusurur, bu queryde herseyi clienta getirip daha baska bir client dil ile yapsan mesela .net vs ?
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008 Yer: Konya
|
döngü işi bunu çözmez. neden derseniz kayit sayisi 50.000 üzerinde. konu tam anlaşılmadı sanırım tekrar anlatayım. Tablodaki kayitlar ----------------------- ABC Holding A.Ş. ABC Holding ABC Sanayi Deneme Şirketi ASL Makina ASL Makina A.Ş Ceviz Forum A.Ş. ------------------------ Hazırlayacağımız sorgunun döndüreceği değerler. Sorgu Sonuç ------------------------ ABC Holding ASL Makina ------------------------- |
| | |
| | #7 (permalink) | ||
| Ceviz Yiyerek Büyüyoruz Üyelik Tarihi: 01/2005 Yer: istanbul
|
@hsylmaz, Bu neden olmadı ben onu anlamadım. Alıntı:
Alıntı:
| ||
| | |
| | #10 (permalink) |
| Matafleur Üyelik Tarihi: 02/2003
|
- oncelikle hangi veritabanini kullaniyorsun? - dongu bu isi cozer, java ile mysql ya da oracle da 50K kaydi okumak saniyeler mertebesinde, sonrasinda bu kayitlarin icerisinde donerek istedigin kayitlari bulmak oldukca kolay. - ancak mutlaka sorgu ile yapacaksan; alanin ilk iki kelimesini geri dondurebilen bir function yazip sorgunda buna gore group by kullanarak sayip having ile sayilari birden fazla olanlari alabilirsin.. yani soyle bi sey olabilir: select kelime_function(firma_adi), count(*) from firmalar group by kelime_function(firma_adi) having count > 1 elbette ki boyle bir sorguyu surekli cagirmayi dusunuyorsan cok uygun olmayacaktir.. Bu bilgi surekli olarak degisiyorsa ve sen de surekli olarak bu bilginin guncel halini almak istiyorsan bu bahsettiklerim en dogru yontemler olmayacaktir. Ayrica tablonda olmasi gereken indexlere de simdilik girmiyorum.. sevgi, saygi.. _DD_
__________________ if u wanna fuck with the eagles u've gotta learn 2 fly |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |