Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > ASP.NET / Silverlight / Moonlight

LinkBack Seçenekler
Eski 22/02/2008, 16:30   #1 (permalink)
Üye

cankaya07 Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan Master Page

Merhabalar master page ile ilgili bir sorum olacaktı.
Master Page Asp.Net in ana sablonu üzerinde içerik sayfasının değişmesi oldugunu yazıyor okudugum kitaplar bende bir nevi bunu iframe olarak kullandıgımız html deki mantık gibi oldugunu düşündüm.

Normalde html sitede bir iframe tanımlarız id si atıyorum ceviz olsun biz sitede bir link verdigimizde bütün sitenin tekrar gidip gelmesini engellemek için link veririz target="ceviz" olur buda sayfayı ceviz iframe tablosununu içinde acar şimdi bu cok güzel cok da işe yarar birşey..

Masterpage olayında denemelerimde kitaplarda gördüklerimde ise bi master tanımlanıyor işte gerekli aspx dosyasından içerik alıyor ancak iframe deki gibi tıkladıgınızda sadece içerik sayfası gidip gelmiyor. butun sayfa gidip geliyor. bir link default1.aspx e giderken diger link default2.aspx sayfasına gidiyor. benim düşündügüm seyi aspx de yapabilecegim bir yol var mı?

bunlar ilgili birde test yaptım bandwidth problemi cıkaracgını düşündüm. "net limiter" isimli bir programla gidip gelen byte ları ölçtüm acılan sayda 11 kb o master i kullanan diger sayfalara girdim cıktım her seferde 11 12 kb sayfanın yüküne göre arttı degerler. bu da belki işinize yarar diye yazdım.

Şimdi belki anlatamamışımdır derdimi diye bastan anlatıyorum.

yukarıda bir banner tablosu en altta footer işte tüm hakları saklıdır gibi seylerin yazdıgı yer olacak. bunların ortasında bir tabloda sol tarafta menu ortada içerik olacak ben soldaki menuye tıklandıgında sadece ortadaki içerigin değişmesini istiyorum yani bütün sayfa gidip gelmesin
şimdiden teşekkür ederim...
cankaya07 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22/02/2008, 18:01   #2 (permalink)
Varlığa izin veren boşluk

anov Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Master page o işi yapmaz.

İsteğin için ajax belki kullanılabilirdi, ama asp.net ajax sayfa değişimlerinde işe yaramaz.

Bunun yerine viewstate ihtiyacın yoksa enableviewstate="false" ile bir miktar iyileştirme sağlayabilirsin veya projeyi ajax enabled yaparak aynı sayfa içinde veri alış verişini azaltabilirsin.

kolay gelsin.
anov hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22/02/2008, 19:59   #3 (permalink)
Üye

cankaya07 Adlı Üyenin Profil Grafiği

anov teşekkür ederim ben sadece bu kadar gelişmiş bir sistemin yapabilecegini böyle bir özelligi olabilecegini düşünüyordum.

teşekkürler...
cankaya07 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı