![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
|
selamlar... benim her 20 sn de bir sonucu değişen bir sorgum var. bu sorgu sonucunda elde ettiğim verileri bir datatable a aktarıp döndürüyorum. daha hızlı olması için dataview kullanmak istiyorum fakat sorgu her 20 sn de bir farklı değerler döndüreceği için dataview kullanmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. burda dataview kullanmak performasın (hızın) artmasını sağlayabilir mi? saygılar... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
DataAdapter nesnelerinin DataTable ve DataSet doldururken kendi içinde DataReader kullandığından bahsedilir. DataReader ile bir nesne dizisi doldurulabilir, veri kaynağı olarak o nesne dizisi gösterilebilir.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
"Generic" bir listenin içini kendi kodlarınla dolduracaksın. O listenin hangi tipten nesneleri tutacağına gelince, sırf bu tablo için özel olarak bir nesne oluşturup onlardan bir liste oluşturacaksın. Şunun gibi: Kod: public class Kisiler
{
public int numara;
public string ad;
public string soyad;
}
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #6 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
bu neden daha performansli olacak ? sistemi stress testing sokmani tavsiye ederim.
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
|
aslında daha performanslı olup olmayacağı hakkında emin değilim. ama her 20 saniyede güncellenen verileri düşünürsek her 20 saniyede sonucu değişen bir sorgu için her seferinde dataadapter oluşturup bir datatable a doldurmaktansa daha hızlı çalışan datareader a atıp döndürmek daha hızlı olabilir. fakat bunun için bir class oluşturup içini doldurmak yine öteki taraftan performansı düşürebilir. bunun için sanırım farklı bir yöntem düşünmeliyim. aklına başka bir yöntem gelen arkadaşlar için şimdiden teşekkürler...
|
| | |
| | #8 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
yok datareader daha hizli olur zaten ona lafim yok. class a doldurmak neden daha hizli sadece ?
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
| | #9 (permalink) |
| .NET Üyelik Tarihi: 03/2006
|
DataReader'ı da datasource olarak kullanabilirsiniz. Araya ekstra katman eklemek istemiyorsanız en uygun çözüm bu gibi görünüyor. dataGridView1.DataSource = new SqlCommand("DataSource=(local); vs..", "select * from meyveler").ExecuteReader(); |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |