![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008
|
herkese merhaba. yaklaşık 1 aydır python ile yatıp python ile kalkıyorum az çok bir şey öğrendim ve oldukça zevkli bir dil (en azından benim gibi acemiler için)dil .. dilin özellikleriyle ilgili bir çok araştırma yaptım ve gözüme çarpan iki ifade vardı. birincisi bir çok linux uygulamasının python ile geliştirildiği , google gibi devlerin bile python kullandığıydı. ikincisi ise pythonun java ya c++ ve c gibi dillere göre daha yavaş ollduğuydu. neden yavaş olduğunun sebebini biliyorum (çünkü yüksek seviyeli bir dil) .. ancak buna rağmen neden bu kadar çok tercih edildiğini(kim bilir belki bana öyle gelmiştir) bilmiyoruım. (belki c++ kodları kombine edildiği içindir, bilemiyorum)) bu konu belki başka bi yere açılsa daha iyi olurdu ama ilk burayı uygun gördüm. yanlışlık yaptıysam özür dilerim. teşekkürler ve saygılar |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2004 Yer: İzmir
|
Programlar bazı matematiksel hesaplamalarda günler hatta haftalar boyunca işlem yapmak zorunda kalabilir. Böyle bir durumda her bir işlemin 1 salise gecikmesi bile toplamda çok büyük bir gecikmeye sebep olur. Python diğerlerine göre çok hızlı kod yazılabilen ve hemen hemen hertürlü ihtiyaca cevap verebilecek modüllere sahip olan bir dildir. Toplam çalışma süresi 0.05 saniye süren bir işlemi 2 kat daha hızlı çalıştırmak çoğu zaman gerekmeyebiliyor. İşte pek çok kez karşılaştığımız bu tür programlarda Python tercih ediliyor. Bence çelişki yok. -- Onder |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2004 Yer: İzmir
|
Çalışma süresinin çok önemli olduğu programlar bizim şimdilik yazabileceğimiz türden şeyler değil zaten. Gen hesaplamalarında, simülasyonlarda vs.. kullanılan ve sadece hızlı bir dile değil, aynı zamanda paralel çalışan bilgisayarlara da ihtiyaç duyan programlar. Kaldı ki onların bile bazı bölümleri esnekliği ve hızlı kod üretebilmesi sebebiyle Python ile yazılıyor. Grafik arabirimli, veritabanı kullanan, çok kullanıcılı her türlü ticari programda güvenle Python kullanabilirsiniz. Ve aklınıza gelen hemen hemen her alanda. Aslına bakarsanız programın hızını belirleyen tek etken dilin hızı değil, onu kullanan kişinin yazdığı kodların doğru yazılması da çok önemli. Örneğin bir veritanından aynı veriyi 10 saniyelik bir işlem sonucunda da çekebiliyorsunuz, 0.5 saniyelik bir işlem sonucunda da. Önemli olan doğru algoritmaları kullanabilmek. -- Onder Cankurt |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008 Yer: İzmir
|
Aynı sonuca şu şekilde de varılabilir sanırım: Bir şirket için yazılımın geliştirilmesi için harcanan zaman çoğu durumda donanıma harcanabilecek paradan çok daha değerlidir. Python gibi bir dili kullanarak aynı işi yapan bir yazılım çok daha hızlı ve hatasız bir biçimde kodlanabiliyorsa, biraz daha güçlü bir web sunucu donanımı performansı istenilen seviyeye getirecektir. Zaten çoğu durumda hızı etkileyen darboğaz veritabanı ile ilgili işlemlerde ortaya çıkar. Tabi bu dediklerim web uygulamaları için geçerli, masaüstü ve benzeri tek kullanıcılı işlemlerde hız ve bellek kullanımı günümüz donanımlarında hemen hiç bir durumda sorun olmaz. (tabi kod doğru yazıldığı sürece :-) |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |