Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Pascal / Delphi / Delphi.NET

LinkBack Seçenekler
Eski 08/02/2008, 18:08   #1 (permalink)
Üye

Yer: Manisa/Merkez
Varsayılan Zeos Bileşenleri danışma...

Öncelikle selamlar Çağatay ben...

Zeos ile ilgili bir teyit almak istedim..Bakalım doğru yaptımmı diye gerçi SQL base ime bağlanıp işlem gerçekleştire biliyorum ama sonuçta hazırladığım proje kurumum açısında profesyonel bir çözüm olucak o yüzden yıkılıp kalması benide yıkar...

Öncelikle ZEOSDBO-6.6.1_beta isminde paketi ve diğer bileşenleri indirdim..Şöyle bir baktığımda benim Delphi 5 yada 7 ye yüklerken haşır neşir olucağım şey ZEOSDBO-6.6.1_beta ismindeki rar dosyası diye düşündüm..Bunu extract yapıp içini bi inceledim..

İkinci olarak packages klasörü altında delphi5 isimli klasörü bulup ZeosDbo.bpg isimli dosyayı açtım delphi5 karşıma geldi..
üçüncü adımda bahse konu olan sıralama yı takip ettim tabi bunlar bende .bpl uzuntılı değil dpk uzantılıydı...

ZCore.bpl
ZParseSql.bpl
ZPlain.bpl
ZDbc.bpl

yukarıdaki sıradan ama yukarıdaki dosyalar yerine bende aynı isimle dpk uzantılı dosyaları SADECE Compile et dedim..(çünkü install diyince dizayn modunda değilsiniz uyarısı alıyordum)
en son olarak ZComponent.dpk dosyasını compile ettikten sonra install dedim ve zeos access bileşenlerim VCL paletime kuruldu.

ama daha sonra example klasöründeki bi kaç örneği incelemek istediğimde çeşitli hatalar aldım kimisi kullanılan kütüphanelerden kaynaklanıyordu onları sildim nede olsa ben onları kullanmıordum.bu seferde bilmem.dcu bulunamadı dedi..bende dpk ları çalıştırdığım klasörün içindeki build klasöründe bulunan tüm DCU ları delphi 5 in çalışma dizinindeki Lib klasörünün altına kopyaladım ve sorun kalmadı diye düşündüm ve kararsız kaldım geliyim size bi danışayım dedim Hemde kendimi tanıtmak istedim Şimdi stabil bir kurulum mu yaptım ben ? yoksa yok arkadaşım şuan bağlanıosun ama ilerde problem yaşarsın diyen olucakmı...Yardımlarınız için teşekkürler....

Başa dönücek olursam ben çağatay Manisa Merkezden..
en derin sevgi ve saygılarıma selamlıyorum hepinizi
%Cagatay% hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08/02/2008, 18:57   #2 (permalink)
Kodlarım, Canlarım...

cemaliozan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: » Delphi Bölümü «

http://www.ceviz.net/delphi-mysql-ve...leri_a711.html
Eski 08/02/2008, 19:55   #3 (permalink)
Üye

Alıntı:
cemaliozan, mesajından alıntı: Mesajı Gör

zaten sorunda burda...Bu makale tüm nette var...
Ancak bu makaleden yararlanamıyorum....Bende kendi yolumu çizdim sorum acaba doğrumu ?
Eski 09/02/2008, 08:51   #4 (permalink)
Kodlarım, Canlarım...

Salt bileşenleri kurmak ve uygulamayı bu bileşenlerin etrafında geliştirmek yeterli değil. MySQL sürümüne bağlı olarak mysql.dll kütüphanesinide windows/system32 veya uygulamanın koşturulduğu klasöre kopyalamak gerekiyor. Yaklaşık 6 yıldır uygulamalarımda MySQL kullanırıım. Delphi ile yazdıklarımda ZEOS dışında bileşen kullanmadım. Ve bu anlatılan problemlerle hiç karşılaşmadım.

Üstelik MySQL veri tabanını sadece win32 platformunda değil delphi ile yazdığım ASP.NET tabanlı sitelerde de sorunsuz kullanıyorum...

Kullandığım sürümler Delphi6, MySQL4.x,MySQL5.x,Delphi 2006, Zeos6.51
Eski 10/02/2008, 02:38   #5 (permalink)
Üye

cemaliozan hocam, zeos kullanıyorum birkaç zamandır. yalnız birşey ararken makaleniz gözüme çarpmıştı. belki öneri kabul ederseniz size söylüyorum. Ben ZEOS için master/detail ilişkisinin nasıl yapılacağını bulamamıştım makalenizde de sanırım bu bölüm eksik veya yazmamışsınız. saç baş yolarak yapmıştım ben. diğer arkadaşların da bu durumu yaşamaması için makalenize ekleyebilirsiniz (bence).
Eski 10/02/2008, 12:24   #6 (permalink)
Kodlarım, Canlarım...

Alıntı:
orcunyucel, mesajından alıntı: Mesajı Gör
cemaliozan hocam,....Ben ZEOS için master/detail ilişkisinin nasıl yapılacağını bulamamıştım.....makalenize ekleyebilirsiniz
Müsait olduğum ilk fırsatta eklemeye çalışayım...
Eski 10/02/2008, 20:26   #7 (permalink)
Üye

teşekkürler hocam. belirtmemin sebebi bu konuda türkçe kaynağın yanısıra yabancı kaynak ta hiç yok (belki vardır da ben bulamadım).
Eski 11/02/2008, 11:27   #8 (permalink)
Üye

cemali bey şuanda komponentler çalışıyor hatta bir kaç uygulamamı komple zeos ile çalışır hale getirmekiçin çalışmalara başladım..İlginiz için teşekkürler..Şuana kadar bir sorun yaşamadım...

Şimdi bir sorum olucak...

Çok basit bir program düşünelim...

MySQL in çalıştığı makinanın adı atıyorum aliveli49elli

formumuza Zconnection,Ztable,Datasource ve DBgrid yerşleştirip gerekli bağlantı ayarlarını yapınca tasarım kipinde sorunsuz exe mizi derliyoruz...Ortaya çıkan minik exe yi ağ içerisinde bir başka PC ye atıyoruz...Attığımız PC nin System32 sine ve Exe nin bulunduğu klasöre (işimizi sağlama almak maksadıyla) zeos com. lib klasöründeki tüm mysql dll lerini atıyoruz.Ancak bu minik exe yi çalıştırmaya kalktığımızda exe miz çalışmıyor ?

Zeos comp ile yapılmış bi uygulamayı bir başka PC de derlerken izlememiz gereken farklı bir yol mu var ?
Eski 11/02/2008, 13:21   #9 (permalink)
Üye

Alıntı:
%Cagatay%, mesajından alıntı: Mesajı Gör
cemali bey şuanda komponentler çalışıyor hatta bir kaç uygulamamı komple zeos ile çalışır hale getirmekiçin çalışmalara başladım..İlginiz için teşekkürler..Şuana kadar bir sorun yaşamadım...

Şimdi bir sorum olucak...

Çok basit bir program düşünelim...

MySQL in çalıştığı makinanın adı atıyorum aliveli49elli

formumuza Zconnection,Ztable,Datasource ve DBgrid yerşleştirip gerekli bağlantı ayarlarını yapınca tasarım kipinde sorunsuz exe mizi derliyoruz...Ortaya çıkan minik exe yi ağ içerisinde bir başka PC ye atıyoruz...Attığımız PC nin System32 sine ve Exe nin bulunduğu klasöre (işimizi sağlama almak maksadıyla) zeos com. lib klasöründeki tüm mysql dll lerini atıyoruz.Ancak bu minik exe yi çalıştırmaya kalktığımızda exe miz çalışmıyor ?

Zeos comp ile yapılmış bi uygulamayı bir başka PC de derlerken izlememiz gereken farklı bir yol mu var ?

cevap veriyorum
MySQL Server yüklü makinenizde Kaspy nin internet Security çalışıyorsa Siz XP yada oan kullandığın OS un internal fire Wall undan 3306 yı açsanız bile Kaspy kapatıyor Doğal olarak karşı taraftaki minik Exemizde Servera login olamıyor...

Konuya ilgi gösteren herkese çok teşekkürler...
Eski 26/04/2008, 00:29   #10 (permalink)
Kodlarım, Canlarım...

Antivirüs engeli veya Firewall, veya 3306 soketi kapalı veya MySQL sunucu ayarlarında veri tabanı uzak bilgisayarlardan (remote) erişime kapalı olabilir.

Çok fazla veya oldu galiba...

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık