![]() | |
| | #1 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
selamlar, 2 gündür sürekli bilgisayarım olup olmadık anlarda kilitleniyordu. problemi anlmak için kasayi actim pcim calişirken cpunun üstündeki fanın calişsmadığını gördüm cpuya el değmiyordu. bios a girip cpu sıcaklığına baktım yaklasik 95-100 derece arası gidip gelen bir sıcaklğı gözüküyordu cpunun. 1-) bu sıcaklıkta cpu kilitlenmesi normalmidir 2-) fanin fişini takıp çıkarttım hala çalışmıyor nedendir ? 3-) diklemesine takılan p3,600 cpum, nasıl cıkar bu cpu yerinden yahu ?
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
| | #2 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
EYVAHLAR OLSUN ![]() Offf sendede mi p3 slot cpu var Onlar uyuzun önde gideni yahu... Artık slot cpular pek üretilmiyor p3 slotlar ise pek kalmadı... Bence bir an önce 800-850mhz bir p3 işlemci bul benimde bulmam lazım.. Eski pc p3 500 slot cpu bir şey olsa ve slot cpu bulamazsam: cpu-anakart-kasa ve belki diğer şeyler değişmek zorunda kalabilir... Çünkü eski aletler yenilerine göre daha pahalı (öyle idiler) Mesela p4 1.4 bir işlemci aldın yanında kasa ve mb değiştirmelisin başka ne değişir bilemeyeceğim ama.. ---------- Bende upgrade ettim hemen am bence hemen kucakla bilgisayarı iyi bilen sağlam birisine götür baksın sen ne kadar donanım bilsende onların elinden her gün geçiyor ve bozarlarsada onların sorunu )
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
1 ) CPU'nun sıcaktan ölmesi normaldir. Bunu ortalama olarak dakika da 500 turu zor atan bir fan ile, celeron 333'ü 500'e dayadığınızda çok daha iyi görebiliyorsunuz. (Allah var, uzun süre "Yahu bu meret neden zırt pırt kilitleniyor?" deyip durdum. Sonra fanın dönmeye pek bir iştahsız olduğunu görmüştüm) 2 ) Fanın bozulmuştur. Kabloların içten kırılmış, erimiş olabilir. Umarım yeni bir fan bulabilirsin. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
3.) 95-100 derecede dırek yanması gerekıyor o CPU'nun yanı ucuz yırtmıssın.. Hemen bı fan almanı tavsıye ederım.. 4.) CPU'yu yerınden cıkarmak ıcın sanırım once kenardakı tırnaklara bastırıp sonra CPU'yu yukarı dogru kaldırmalısın.. (Bunun ıcın ellerın harıcınde ayaklarınıda kullanman gerekebılır : )) |
| | |
| | #5 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Bence tavsiyem bilen birisine upgrade ettir... Yani bozulursa bari o firmadan olsun
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 06/2003
|
aman dikkat et cpu fanini eger tecrüben yoksa kendin cıkarma. ben basimdan gecen bir olayi anlatayim: bilgisayarin içinden ses geliyordu. cpu fanindan geliyor diye açtım üfledim felan. tam o sirada kapı çaldı ve bilgisayari birakip kapıyı açmaya gittim. geldigimde bilgisayar kaymış düşmüş. sonra kapattim kapagi düzelttim kasayi şıkır şıkır ses geldi. baktim cpu yu tutan anakart üzerindeki yuvanin mandallari tutan kısmı kırılmış. bari çıkarayım dedim fanı bu sirada ugrasirken diger mandali tutan plastigi de ben kırdım. tabi bu bana anakarti degistirmeme mal oldu. o plastik yuvadan bulamadim o yuzden dikkatli olmanı tavsiye ederim.(bu arada ses cpu fanından degil ekran kartı fanından geliyormus )
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |