![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Chief Information Officer Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: C:\Windows\
|
Merhaba arkadaşlar; Ben sanırım biraz karmaşık bir checkbox denetimi oluşturmaya çalışıyorum. Formumda tutar bölümü var. Buraya yazılan değerin nereye gideceğini bu checkbox'un karar vermesi gerekiyor. Sanırım zor bir işlem. Eğer seçili ise cari.sql'de ki borç sutünuna değilde KASA.sql'de ki tahsilat_nakit sutünuna yazdırmak istiyorum. Yani seçili ise kasa>tahsilat sutünuna değil ise formun normal işlevi olan cari>borç sutununa yazmasını istiyorum. Sanırım tek kontrollü bir döngü ile geçilebiliyor. Sadece seçili ise şuraya post'la değil ise bir şey yapma gibi ama ben beceremedim. AJAX bilgim çok az olduğundan. Yardımcı olursanız arkadaşlar çok sevinicem. Burada takıldım kaldım. Program bitti sayılır. 2 tane nokta kaldı takıldığım. 1. üzerine çalışıyorum. belirli bir yol kat ettim ve çözülecek gibi duruyor beni o kadar zorlamıyor ama bu checkbox olayı hakkında nasıl bir şey yapmam gerektiğini bilemiyorum. Çünkü işin içine veri tabanıda giriyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar. |
| | |
| | #2 (permalink) |
|
Diğer sorunumu çözdüm biraz önce fakat bu Checkbox olayını halen çözemedim. Eğer AJAX/JS ile yapmak mümkün değilse farklı bir yöntem biliyorsanız o da olur. Sadece bu Checkbox'ı bekliyorum. Sonra başka problemim kalmıyor. Bitiyor program. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
ajax ile ilgisi yok. tabii eğer form submit oluyorsa. http://forum.mutasyon.net/index.php?topic=1668.0 onclick olayına onclick="if(this.checked) this.form.submit='hede.asp';" gibi tabi onaylanıp geri kaldırılması ihtimaline karşı link verdiğim konudaki fonksiyon gibi fonksiyon yazman gerekecek. Kolay gelsin.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Sanırım kızıcan bu soruma ama son gerçekten bir daha böyle soru sormam. Ben bunu benim formun üzerine uyarlamayamadım nasıl yapıcam? PHP Kodu: Fonksiyon olayını çıkartamadım. Nasıl bir şey gerek benim forma göre? Benim tek istediğim Tutar: yanına bir Checkbox koymak. ve dediğim şekilde çalışması. Şu problemi bir aşıyım. En kısa sürede JavaScript öğrenmeye ağırlık vericem. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Şöyle yazsan olur: Kod: <input type="checkbox" onclick="if(this.checked){this.form.action='onayli.asp';}else{this.form.action='onaysiz.asp';}"/>
Not: fixman ın makaleleri başlamak için ideal ayrıca bizim şu an üzerinde çalıştığımız quirksmode.org çevirisi sanırım 1-2 ay içinde olgunlaşmış olur js öğrenmek için. http://wiki.ceviz.net/index.php/Quir...C3%A7indekiler
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |