![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
arkadaşlar benim sorunum gride nasıl update etmem konusunda fikrim yok... şöleki gridime bi oaydan dolayı kodla verileri ekliyorum.... kodla eklediğim için sayfalama edit update cancel....vs. gibi olayları da kodla yaptırmam gerekiyo.... edittemplate kullanmadan veritabanıma nasıl gecerli verileri update edebilirim acaba... cod örneklerini şöle verebilirim... //////////////////// protectedvoid grid_RowEditing(object sender, GridViewEditEventArgs e) { grid.EditIndex = e.NewEditIndex; kategoriListele(); } protectedvoid grid_RowCancelingEdit(object sender, GridViewCancelEditEventArgs e) { grid.EditIndex = -1; kategoriListele(); } protectedvoid grid_RowUpdating(object sender, GridViewUpdateEventArgs e) { ????buraya nasıl bi kod uygulamalıyım??? } ////////////////////////// kategorilistele() veritabanına verileri kodla yükleyen fonksiyon acil yardım arkadaşlar...bilen lütfen bi yardımcı olsun....birebir kod olsun istemiyorum...nasılbir yol izlemem gerektiğini ifade etmeniz yeterli |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
(csharpnedir.com ile bir irtibatın var mı?) Eğer edittemplate kullanmıyorsan grid in update olayı işine yaramaz. Bunun yerine düzenlenmekte olan satırın tüm bilgilerini özetleyen bir bilgiyi (örneğin id) başka bir kontrole veya kontroller grubuna, düzenlemek için gerekli olan bilgileri doldurmak için yollaman gerekir. Örneğin şöyle bir şey kullanabilirsin: Kod: <asp:LinkButton ID="linkbuttonDuzenle" runat="server"
CommandName="Duzenle" CommandArgument='<%# Eval("id")%>'
Text="Düzenle"/>
Not: Kod yazarken kod olduğunu belirtmek için [CODE] //Kodlar buraya... [/CODE] yazım şeklini tercih edersen daha az yorucu olur, eğer renkli çıkmasını istiyorsan CODE yerine PHP kullanabilirsin.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #3 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
oraya yazman gereken bir kod mesela adim adim su olabilir: celldeki controlleri check edip validate et, degerlerini al stored procedure a gecir ve stored procedure i call et editindex = -1 yap bind fonksiyonunu cagir
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |