Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Veritabanları & SQL

LinkBack Seçenekler
Eski 05/01/2008, 01:17   #1 (permalink)
Lkn
Üye

Uyarı myı yedek nasıl yüklenir?

Başlık açık ve net.Elimde myı yedek var bunu nasıl geri sorunsuz şekilde yükleriz.Sunucu linux.
Lkn hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05/01/2008, 01:49   #2 (permalink)
Üye

myi'den kastettiğiniz MySQL'in index dosyası mı? Eğer öyleyse myd, yani data file'ı olmadan tek başına index dosyası işe yaramaz bildiğim kadarıyla. Daha doğrusu myd ile myi senkronize ve tutarlı olmalı. Yeni bir myd dosyası için eski yedeğinizdeki myi dosyasından tekrar indexler yaratılamaz şahsi fikrim. MySQL ile beraber gelen repair araçlarını denediniz mi ya da data dosyası varsa buradaki tablolardan tekrar indexler yaratma gibi birşey de denenebilir.
mustaine hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05/01/2008, 02:50   #3 (permalink)
Lkn
Üye

mustaine hocam şöyle bir durum var.BW aşmamızın sonucu server sahibi suspend koymuş sayfaya.Tabi biz direk server sahibi ile muhatab değiliz.Bir arkadaşın vps si var bizde o vps deyiz.Siteyi ise server sahibi kapatmış.Vps sahibi arkadaşın dediğine göre myi yedeğini ve ftp yedeğini almış.Bizde önlemli değildik almamıştık 15 günde bir aldığımız normal sql veya gz yedeğini.

Dediğim gibi sadece myi şeklinde yedek varmış birde ftp yedeği.Bunu sağlıklı bir şekilde yükletip siteyi açabilir miyiz?
Eski 05/01/2008, 08:28   #4 (permalink)
Üye

Alıntı:
Lkn, mesajından alıntı: Mesajı Gör
mustaine hocam şöyle bir durum var.BW aşmamızın sonucu server sahibi suspend koymuş sayfaya.Tabi biz direk server sahibi ile muhatab değiliz.Bir arkadaşın vps si var bizde o vps deyiz.Siteyi ise server sahibi kapatmış.Vps sahibi arkadaşın dediğine göre myi yedeğini ve ftp yedeğini almış.Bizde önlemli değildik almamıştık 15 günde bir aldığımız normal sql veya gz yedeğini.

Dediğim gibi sadece myi şeklinde yedek varmış birde ftp yedeği.Bunu sağlıklı bir şekilde yükletip siteyi açabilir miyiz?
MySQL myisam tipi tablolar için 3 tane dosya kullanır. *.frm uzantılı dosyalar tablo formatı içindir. *.myd dosyaları tablo verilerinin tutulduğu dosyadır. *.myi dosyaları ise myd dosyasından yaratılan index dosyasıdır. Sadece index dosyası varsa elinizde yapacak birşey yok maalesef. data dosyası olmadan index tek başına işe yaramaz, data'dan index oluşturulur ama index'ten data oluşturma diye birşey yok benim bildiğim. Ters bir mantık yani. MySQL'in manuel'ine baktım biraz, data dosyası olsa elinizde bundan tekrar index dosyası yaratılabilirdi, dokümandaki açıklamalar, backup-recovery işlemleri hep bu yönde, data veya index'te bir bozukluk olduğunda data'dan index yaratma veya data-index tutarlılığını sağlama mantığı var ama data yoksa sadece index varsa bununla ilgili birşey bulamadım. Benim aklıma, varsa en son almış olduğunuz veritabanı yedeğinden geri dönüş geliyor şu an için...

Server sahibi neden sadece myi yedeğini almış bi anlam veremedim? Acaba sizin veritabanınızı periyodik olarak güncellediğinizi varsayarak mı sadece myi yedek yapmış? ftp yedeğinin içinde neler var peki? (normalde sitenin kodlarının bulunduğu directory'nin yedeği demektir ftp yedeği) Bu yedeğin içinde mysql ile ilgili bişeyler var mı kontrol ettiniz mi?
Eski 05/01/2008, 09:09   #5 (permalink)
Üye

Kendi makinamda şöyle bişey denedim, fikir sahibi olmak açısından. Olay daha önce belirttiğim gibi.

1. Makinamda mysql'i kapattım, herhangi bir tablonun myd uzantılı data dosyasını başka bir yere taşıdım.
2. MySQL'i tekrar açtım ve mysql administrator ile kontrol ettiğimde ilgili tablo bilgilerine ulaşamadım. myd dosyasının olmadığı hatasını verdi.(doğal olarak) Tabloyu repair etmek istediğimde bütün seçeneklerde myd dosyasının olmadığı hatasından dolayı tabloyu onaramadı. Verilere güle güle yani...(

---

1. MySQL'i kapatıp myd dosyasını tekrar eski yerine taşıdım.
2. MySQL'i açınca tabloyu bu sefer görebildim, problem yok. Bütün check,optimize,repair işlemleri yapılabiliyor.

---

1. MySQL'i kapatıp bu sefer myi yani inex dosyasını başka bir yere taşıdım.
2. Tekrar açıp tabloyu check etmek istediğimde index dosyasının olmadığı hatasını verdi. Repair table seçeneği ile frm uzantılı dosyadaki referanslar doğrultusunda data dosyasından yeni bir index dosyasını tekrar yarattı. Problem kalmadı. (frm dosyasının içinde de yaratmış olduğumuz index tanımları var, oradaki tanımlamalara göre data dosyasından index oluşturuyor.)

Sonuç olarak myd yoksa yapacak bişey yok en son alınan backup'dan geri dönüş yapmak lazım. myi dosyası yoksa frm ve myd ile yeniden index yaratılabiliyor.
Eski 05/01/2008, 18:32   #6 (permalink)
Lkn
Üye

Anladım hocam.Teşekkürler ilgilendiğiniz için.Ne yapalım bende anlamadım niye sql,gz yedek almamışta böyle yedek almış.Vardı 10 gün öncesinin yedeği.

Tekrar teşekkürler.Sayenizde *.myi *.myd yedeklerinin ne işe yaradığınıda öğrendim .

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık