![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007
|
ajaxla tablo sıralama yaptım. localde herşey çok güzel çalışıyor. selectbox a onchange koydum (gonderen, okunma, tarih ..vb). değiştirince tablo da ona göre sıralanıyor. ama upload ediyorum internette çalışmamaya başlıyor. herşeye eminim. javascript url leri ayarlı. linux ve wndows sererlarda denedim ikisindede çalışmıyor. sorun ne olabilir?
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Ver ordan bir kadeh Php Üyelik Tarihi: 09/2004 Yer: Ankara
|
Ajaxla verileri aldığın dosyadan çıktı geliyor mu ? kontrol ettin mi ? bir de Ajaxla değil de normal şekilde yapmak istediğini yap bakalım ne olacak?
__________________ www.maksimail.com - Video Mail |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
denedim. hertürlü veriyi alıyor. değişknleri alert şeklinde gösterdim. tamamen doğru aıyor verileri. nedense internetteki versiyon tablo sıralamasını değiştirmiyor. hata javascriptlerde değil gibi. php dosyasında olabilirmi acaba. php versiyon veya ayar farkından mı acaba diye düşünüyorum. ayrıca sessionlarda da aynı sorun var. localde çalışan oturum açma sistemi yine hostta çalışmıyor (2 hostta denedm php5 olan çalştırıo, php4 çalştırmıo; local php5) EDIT test ettiklerim: -javascript verileri doğru alıyor -php sorguları doğru ayarlıyor -syntax hatası gibi hatalarda ajaxla geri alınıyor hata gösteriliyor (tablo siliniyor) fakat hatasız yapınca tablo düzeltilmiyor. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Ver ordan bir kadeh Php Üyelik Tarihi: 09/2004 Yer: Ankara
|
Yazdığın kodları verirsen aslında daha rahat yardım ederiz.Bu şekilde ancak tahminlerle ilerleyebiliriz.
__________________ www.maksimail.com - Video Mail |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
veri alıp veren js (ada bakma sorunlar bitince değiştiririm) ajaxda yeni olduğum için çok iyi olmayablir ama çalışıyor (getElementById yi iyi kullanmadm galiba.) http://utku.muziginsesi.org/selectuser.js dediğim gibi ajaxta yeni olduğum için ancak innerHtml yapabildim. bunlar ajaxa veriyi veren kısımlar diğer bir dosyanın Kod: <div id="harftab" style="display:none;">',$_GET['tab'],'</div> Kod: <select name="users" style="font-size:12px;border:1px;width:70px; margin-left:height:14px;color:#5e0000;border-color:#000000;background-color:#ffeee0; padding-left:2px;" onchange="showUser(this.value)"> <option selected="selected" value="sarki">Sarki</option> <option value="sanatci">Sanatci</option> <option value="okunma">Okunma</option> <option value="gonderilmetarihi">Tarih</option> </select> Kod: <?php
include('./ayarlar.php');
$q=$_GET["q"];
$harf=$_GET['tab'];
if($_GET['tab'] == 'rakam') {
$kontrolsorgu="SELECT * FROM sarki WHERE sarki NOT REGEXP '^[a-z]'";
} else {
$kontrolsorgu="SELECT * FROM sarki WHERE sarki LIKE '$harf%'";
}
$kontrol=mysql_query($kontrolsorgu);
if(!mysql_num_rows($kontrol)){
if ($_GET['tab'] == 'rakam') {
echo'<br /><center>Herhangi bir rakamla başlayan şarkı sözü bulunamadı.</center>';
} else {
echo'<br /><center>';
echo strtoupper(strtr($harf,'ðüþýiöç', 'Ã�ÜÞIIÖÇ')); echo' ile başlayan şarkı sözü bulunamadı.</center>';
}
} else {
echo '<table width="93%" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="280"><strong>Şarkı Adı </strong></td>
<td width="260"><strong>Sanatçı</strong></td>
<td width="208"><div align="center"><strong>Okunma Sayısı </strong></div></td>
<td width="208"><div align="center"><strong>Gönderildiği Tarih </strong></div></td>
</tr>';
if ($_GET['tab'] == 'rakam'){
$liste = "SELECT * FROM sarki WHERE sarki NOT REGEXP '^[a-z]' ORDER BY '$q'";
} else {
$liste = "SELECT * FROM sarki WHERE sarki LIKE '$harf%' ORDER BY '$q'";
}
$siratable = mysql_query($liste)
or die(mysql_error());
# Fetch table rows, one by one, and display as HTML table rows
while ($row = mysql_fetch_assoc($siratable)) {
//burada baska bir fonksiyon vardi (snradan sildm). onun icin sarki ve sanatci degisken okunma ve gonderilmetarihi degil. burayi duzenlerim sonra
$sarki = $row['sarki'];
$sanatci = $row['sanatci'];
echo '<tr><td>' ,$sarki,'</td><td>', $sanatci , '</td><td><center>', $row['okunma'], '</center></td><td><center>', $row['gonderilmetarihi'], '</center></td></tr>';
}
echo "</table>";
}
?>
|
| | |
| | #7 (permalink) |
|
$liste = "SELECT * FROM sarki WHERE sarki LIKE '$harf%'"; $liste = $liste . 'ORDERBY' . $siralama; $liste = $liste . ' ' . $siralamaturu; bu şekilde sorguyu düzenleyince sorun kalmıyor. (siralama neye göre sıralanacağı, sıralamatürü ASC/DESC) |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |