![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
iyi günler arkadaşlar iki tane tablom var benim biri "musteri" diğerdi "satis" tablo alanları ise şunlar. musteri -> musteri_id,musteri_adsoyad satis -> satis_id,musteri_id,tutar,tarih satis tablosunda tahmin edeceğiniz gibi müşterinin almış olduğu malzemerin saklandığı tablo ben öle bir sql cümlesi yazmam gerekiyoki müşteri listesi listelenirken hemen yanında toplam aldığı malzemenin tutarıda yazmasıni istiyorum. select * from musteri inner join satis on musteri.musteri_id = satis.musteri_id bu sql'i yazdığımda her müşterinin karşısına ayrı satırlada aldığı malzemenin tutarı yazıyo şöle yani müşteri adi soyadı tutar Seçgin ŞANLI 20,00 YTL Ahmet ŞAHİN 12,50 YTL Seçgin ŞANLI 30,00 YTL Seçgin ŞANLI 40,00 YTL Ahmet ŞAHİN 5,50 YTL ben bu listenin bana şöle çıkmasını istiyorum müşteri adi soyadı tutar Seçgin ŞANLI 90,00 YTL Ahmet ŞAHİN 18,00 YTL gruplama yapmamız mı gerekiyo ne yapacaz bilmiyorum |
| | |
| | #2 (permalink) |
| x-coder Üyelik Tarihi: 11/2007 Yer: balıkesir
|
satıs tablosunda musteri tablosunda bulunan kişinin musteri_id ini saydırıp donguye aktararak toplama yapabilirsin....işin esprisi satıslar tablosunda musteri_id e sahip musterinin kac adet muster_id e sahip oldugu anlatabildim mi... daha sonra bunları saydıktan sonra toplamak ya sum komutuyla yaparsın...eger ki onu bilmiyorsan su kodu kullan PHP Kodu:
__________________ LIFE IS CODE. www.balikesirx.com enerji ve çevre proje olimpiyatları PHP VE MYSQL TURKCE MANUAL SİTE |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
GROUP BY deyimini kullanabilirsin, müsteri id sine göre gruplayıp sum ile alanları toplatırsan hallolur diye düşünüyorum. şurası işine yarar: http://www.w3schools.com/sql/sql_groupby.asp |
| | |
| | #5 (permalink) | |
|
arkadaşlar yapmak istediğim sql cümlesi aşağıdaki gibi her keze teşekküreler. iyi çalışmalar. Alıntı:
| |
| | |
| | #6 (permalink) |
| x-coder Üyelik Tarihi: 11/2007 Yer: balıkesir
|
iyi calısmalar o halde....
__________________ LIFE IS CODE. www.balikesirx.com enerji ve çevre proje olimpiyatları PHP VE MYSQL TURKCE MANUAL SİTE |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Bu arada bir not düşeyim; yukarıdaki sorgu sadece bir şey almış müşterileri listeler. Hiç bir şey almamış müşterileri de listelemek isterseniz LEFT OUTER JOIN ile ikinci tabloyu (satis) bağlamanız gereklidir.
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: DELPHI LAND
|
Hocam Access sorgular kısmından kodunu çalıştır Left Outer joinle sadece eşleşen kayıtları toplayabilirsin
__________________ Soru Sormadan Önce: http://forum.ceviz.net/pascal-delphi-delphinet/announcement-soru-sormadan-once.html Sigarayı BIRAKMANIN YOLLARI.......! http://www.yesilay.org.tr/sigara_nasil_birakilmali.asp |
| | |
| | #9 (permalink) |
| aynanın "Amca" dediği Üyelik Tarihi: 09/2005 Yer: Php.Net
|
@deathisonitsway burası sql forumu, sen php ile cevap yazıyorsun, sence ne kadar doğru bu? burada (İki tablo arasında bağlantı kurarak gruplama yapma) olduğu gibi yalnızca sql ile yazman gerekir.
__________________ sineld amcanın imzası: PHP Kodu: |
| | |
| | #10 (permalink) | |
|
Bende buradan devamla aynı konu hakkında şunu sormak istiyorum; - Yazı tablosu - id - baslik - yazi - Yorum tablosu - id - yaziid - yazi şeklinde olan iki tablo yapısı (access) için en çok yorum yapılan 5 yazıyı seçtirmek istiyorum. (Yazı tablosuna "yorumsay" şeklinde bir sutun açılıp eklenen silinen yorumların işlemi yapılabilir ama bunu yapmak istemiyorum.) Yukarıdaki çözülmüş sql tablosuna benzetmeye çalıştım ama olmadı; Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |