Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 29/12/2007, 14:11   #1 (permalink)
Finwë Noldor Eldar

deggial Adlı Üyenin Profil Grafiği

Soru 2003 Server, DNS ayarları, Nameserver Kurulumu

(Aynı başlığı Windows bölümüne açmıştım ama sanırım bu bölüm daha uygun)

Dün bir VPS aldık arkadaşla ama DNS ayarlarını nasıl yapacağımız konusunda tıkandık.
Bu konuda hiç deneyimimiz ve bilgimiz yok.

Aldığımız şirket bize herhangi bir nameserver vermedi. Yani kendi nameserver'ımızı kendimiz kuracağız benim anladığım kadarıyla. Şirketin sayfasındaki hizmet bilgilerinde, nameserver bilgisi kısmında normal bizim IP adresimiz yazıyor sadece.

isimtescil'de kayıtlı bir domain'im var. Bu domain'in DNS ayarında yazacağım nameserver'ımı VPS'de nasıl kurabilirim?

DNS aracını açıyorum, Forward LookUp Zones'a ekliyorum domain adını. Bir adet SOA, bir adet NS kendisi otomatik ekliyor. Bir adet (A) bir adet de CNAME ben de kendim ekliyorum. Ama sonuç yok.

Birisi adım adım detaylı anlatabilir mi acaba?? DNS penceresindeki nesnelerin özellikleri çok karışık ve anlaması zor bizim için. Bir sürü sekme ve bir sürü ayar var.. Nereye ne yazacağımızı bilemedik.
deggial hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/12/2007, 19:57   #2 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

VPS neyin kisatmasi yahut VPS ne oldugunu bilmedende DNS üzerinden ne yapmak istedigini anlatirmisin..
A
CNAME gibi degerlerin ne olduklarini ve nasil kullanillmasi gerektiggini yani temel DNS ögelerini biliyor musun ?

bu sorulari cevaplarsan konu hakkinda sana yardimci olmak isteyen arkadaslara yardimin dokunmus olur
Eski 29/12/2007, 23:36   #3 (permalink)
Finwë Noldor Eldar

deggial Adlı Üyenin Profil Grafiği

Virtual Private Server..
Dedicated Server'ın orta direk vatandaş için olan hali yani =]

Bir kısmını sansürlediğim hosting'de görünen server bilgiler şöyle:

Domain: salsanat.net
Nameserver 1: 80.93.xxx.57
Nameserver 2: 80.93.xxx.58
Plan: Monovps
IP: 80.93.xxx.57
Username: xxxxxxxxxxx
Password: xxxxxxxxxxx
Paket Ekstraları
Açıklama: Plesk Kontrol Paneli (Limitsiz Domain)
Açıklama: Windows 2003 Standart Edition

Server'daki bilgisayar adı: SALSANATNET

Benim istdiğim tek şey, bu server'da IIS'de veya Plesk'de oluşturacağım domain'lere, registrar'ımdan nasıl yönlendireceğim. Domainlerimiz çalışmıyor yani.

Arkadaşla tuttuk "VPS'de DNS server kurmamız lazım herhalde" dedik. DNS ayarlarıyla oynadık, Active Directory filan da kurduk.. Makinenin ayarlarını hep bozduk sanırım.

Sonradan hosting'den bize söylenen şey, ayar yapmamıza gerek olmadığı, tek yapmamız gereken şeyin, domain register ettiğimiz yerde NS recordların IP'lerini bizim makineye yönledirmek imiş...

İsimTescil'de şöyle ayarladım ben de record'ları

salsanat.net. MX 10 mail
ftp A salsanat.net.
salsanat.net A 80.93.xxx.57
mail A 80.93.xxx.57 Sil
salsanat.net NS ns1.salsanat.net.
salsanat.net NS ns2.salsanat.net.
salsanat.net NS 80.93.xxx.57.

Server'ın ayarları ile çok oynadığım için domain'i ekleyip de deneyemedim hala. Ama doğru mudur bu ayarlar ???

Ya da ne yapmam lazım dahası ??
Oldukça basit aslında Dedicated Server kullananlar için ama daha önce hiç 2003 Server kullanmadık ya da DNS ayarları yapmadık..
deggial hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık