![]() | |
| | #1 (permalink) |
| misafir
|
Bu bolumde izledigimiz filimlerdeki mantik hatalarini tartisalim. (reklamlar, klipler vs lerde olabilir tabi) Simdi diyeceksiniz nerden geldi aklina, Dun gece Akil Defteri'ni izledim, gayet guzel giderken, o hicbirseyi hatirlamayan adam, cebinden bir kalem cikardi ve elindeki kagida 'FACT 6' yazdi, O anda daha once toplam 5 ipucu oldugunu vucuduna bakmadan hatirlayamamasi gerekiyordu, canim sikildi, butun tadim kacti, biraz once de Sahin ustadin tombraider deki bir hatadan bahsetmesi aklima getirdi, boyle bir zincirin hos olacagini dusundum... Not: Bu bolumde copy/paste yasak, herkes gercekten izledigi ve kendi buldugu mantik hatalarini yazacak |
|
| | #2 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Hımm.. Sanırım Termınator serısının senaryosunda bı mantık hatası var.. Hanı su dırenısın lıderı John Conner'ın babası olucak adamı gecmıse gondermesı.. Aklıma takılan eger bu olduysa tarıhın ılk dongusunde (yanı henuz makınalar yukselmemısken) John Conner'ın babası kımdı? Yıne gelecekte gecmıse gonderdıgı adammı? Bu ımkansız cunku o sıralarda babası belkı dunyada bıle degıldı.. Yok eger babası bı baskası ıse tarıhın bundan sonrakı dongulerınde John Conner nasıl yıne John Conner olabıldı? Yanı bu genetık acıdan ımkansız.. Iste bunun gıbı bısey.. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Yunus ÖZAY Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: İstanbul
|
HULK ta anime man in pantolonu bazı sahnelerde yok olup geliyordu
__________________ http://www.ozay.net |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: Kuzey Kutbu
|
Fantastik filmlerde mantik aranmaz ama Hunter orada cok hakli senaristin kafasi o kisma basmamis daha iyi bir yorum olur bence. Mantik hatasi derken adam 100 katli binadan atlar burnu kanamaz bu axiona girer bu tur mantik hatasi degil tam Hunter'in dedigi gibi olmali. Tomb Raider'deki en buyuk hatta tum sinama tarihindeki en buyuk mantik hatasi Lara Croft'un Pandora'nin Kutusunu acmamasi ki bu imkansiz bir olay o bir kadin. ![]() Ama ikinci bir mantik hatasi daha var film boyunca bunlar Pandora'nin kutusunu ariyor taa Cin'e kadar gidiyorlar cam kurenin sirrini cözup kutuyu bulmak icin Lara ve eski sevgilisi, sonra Lara sevgilisini ekip, tek basina cözup Afrika'ya gidiyor bla bla bla Hayatin Besigi denen magrayi bulup gizli gecitten giriyor. Filmin sonlarina dogru bu eski sevgili nerden bulduysa Afrika'da olduklarini duyup geliyor ama herkesin ugruna taa Cin'e gittigi magraya parasutle iniyor. E madem sen o magarayi biliyordun niye basta Cin'e gittin be adam millet o kadar ugrasti savasti didindi sen lap diye parasutle in oraya yok yaaa. Hafizami az kurcalayayim daha neler var
__________________ Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler! |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Fight Club'ın sonunda, kahraman gökdelenin tepesinde ağzına silahı koyuyor ve çekiyor. Kurşun kendisinin yanağının arkasından çıkarken kopyasının ensesinden çıkıyor. a ) Eğer adam aklında kendisini öldürmemek ve kopyasını öldürmek amacı ile bir numara yaptı ise kopyasının ölmemesi lazım. b ) Eğer böyle bir numarayı o anda yapabiliyorsa evvelden de yapabilir. O sahne bana o muhteşem silah sahnesinin yapılması için konmuş gibi geliyor. Kopyası ile aklında yarattığı olamadığı ama olmak istediği kişiyi anlatmak istedim |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Aslında o "silah aslında benim elimde" sahnesinde farkına varıyor gibi görünüyor. Ama bir mantıksızlık da burada doğuyor. Bu vatandaş kudurup, şehir şehir geziyor ve sonra oteline giriyor. Orada bizim sarı oğlan geliyor. Bir anlaşma yapmıştık deyip konuşuyorlar. Orada mimikler falan konuşurken bizim kahraman flashback oluyor, birşeyler hatırlıyor ve sonra kabin basıncı düşüyor. Aslında kahramanın orada olayı anlaması lazımdı. Ama galiba biraz salak bir kahramandı |
| | |
| | #10 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Belkı hata degılde bıkac enstantane var Daha oncede soylemıstım fılmın bı kac yerınde Tyler Durden, Edward Norton'un hemen yanında belırıp kayboluyor flash seklınde..Bırde sonunda, henuz yazılar gelmeden bı flash daha oluyor.. O kısmı agır cekımde tekrar ızlemenızı tavsıye ederım |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |