![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2004
|
Arkadaşlar js de bi yerde takıldım bi türlü sorunu çözemedim bir değerlendirme anketi var her soru için 4 secenek var örneğin ben bana bağlı 5 personeli değerlenidiricem ekranda şöyle bir tasarım oluyo soru1:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A-gg B_gdfgdfg C-hghgh D-hhgfhg Bana bağlı prsonel listesi A B C D Ali radio button radio button radio button radio button Ahmet radio button radio button radio button radio button Mehmet radio button radio button radio button radio button Veli radio button radio button radio button radio button Ayşe radio button radio button radio button radio button ben bu şekilde bir değerlendirme anketi yaparken aynı zamanda her personel için mutlaka secenek seçmeliyim boş bırakma şansım olmamalı ben her personel için radio buton name kısmına Secenekali,secenekmehmet şeklinde isim verdim butona basınca kontrol isimli fonksiyonu çağırıyor orda kontrol yapmak isitiyorum fakat bi türlü yapamadım bağlı persınel listesi db den geliyor onları bir değikene atadım ve fonkisyona yolladım fonksiyonda split ile alıp kontrolü yapıyorum fakat sürekli '0.checked' null veya bir nesne değil uyarısı veriyor fonksiyon kodlarım Kod: function Degerlendir(KID,SID,Liste)
{
var Puan=""
var deniz = document.Secenekler
Bol=Liste.split(',')
for(var i=0; i < Bol.length; i++)
{
//var nsn="Secenek"+trim(Bol[i])
if ((deniz.Secenek+trim(Bol[i])[0].checked==false)&&(deniz.Secenek+trim(Bol[i])[1].checked==false)&&(deniz.Secenek+trim(Bol[i])[2].checked==false)&&(deniz.Secenek+trim(Bol[i])[3].checked==false))
{
alert("Boş")
return false
}
//if ((document.getElementById(nsn))[0].checked==false && (document.getElementById(nsn))[1].checked==false && (document.getElementById(nsn))[2].checked==false && (document.getElementById(nsn))[3].checked==false)
}
//location.href="?Cmd=Degerlendir&KID="+KID+"&SID="+SID
}
Enson 26/12/2007 16:17 tarihinde Sniper tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2004
|
<input type=radio name=SecenekAli value=100> <br> <input type=radio name=SecenekAli value=75> <br> <input type=radio name=SecenekAli value=50> <br> <input type=radio name=SecenekAli value=25> <input type=radio name=SecenekVeli value=100> <br> <input type=radio name=SecenekVeli value=75> <br> <input type=radio name=SecenekVeli value=50> <br> <input type=radio name=SecenekVeli value=25> yukarıdaki secenekler db de bana bağlı personel sayısına göre artmaktadır(yukarıdaki örnekte 2 tane personel bana bağlı anlamına geliyor) benim istediğim her personel için mutlaka bir secenek seçilmeli boş bırakılmamalı bunu nasıl yapabilirim? |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2005
|
daha önce şöyle bir şey yapmıştım.belki bir fikir verir. var f = document.frm; var ischecked=0; for(i=0;i<f.x.length;i++) // x yerine checkbox adı (her kisi icin ayrı yap) { if(f.x[i].checked==true){ischecked++;} } if(ischecked==0){alert("uyarı"); return false;} |
| | |
| | #7 (permalink) |
| RoboCup 2011 Üyelik Tarihi: 11/2007 Yer: İstanbul
| Kod: <script>
function form_kontrol(ob_form)
{
var inputs, radio_name, is_checked
inputs = ob_form.getElementsByTagName("input")
is_checked = false
for(i=0; i<inputs.length; i++)
{
if(inputs[i].type == "radio")
{
radio_name = inputs[i].name
while(inputs[i].name == radio_name)
{
if(inputs[i].checked)
{
is_checked = true
}