![]() | |
| | #1 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 12/2007
|
Dreamhost kullanıyorum oluşturduğum mysql sunucularının adresi yazıldığında http://veritabani.deneme.com gibi direk phpmyadmin açılıp kullanıcı ve şifre girildiğinde erişim sağlanıyor.Cms lerde bildiğiniz gibi mysql şifresi ve kullanıcı adı config dosyalarına yazılır .birisi bunu yürütürse sistemden dolayı phpmyadmine erişebilir ve diğer veritabanlarınıda bozabilir işte bundan dolayı phpmyadmini kapatmak istiyorum. Kullanıcı erişim haklarında ip tanımlama var şu anda %.dreamhost.com olarak çalışıyor. Ben bunu nasıl değiştireyimki sadece benim sitelerim bu veritabanlarına ulaşabilsin.Phpmyadmin vs ulaşamasın .Yada kullanıcı haklarında nasıl bir değişiklik yaparsam phpmyadmine girilse bile zarar verilemesin .. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Software Engineer Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: Plüton
|
şimdi bir noktadan bakmışsın baktığı açıdan sorun doğru . ancak yanlış açıdan baktığında bir gerçek bir kişi senin yorumlanmamış kodlarını çaldıysa herşeyini çalmıştır phpmyadmini kapatırsın başka bir şekilde senin sql verilerini alabilir bunun yanında da bir çok şey yapabilir dreamhost yada diğer server firmalarında tekil yada çoğul müşterilerine bu gibi hakları direk verdiklerini hatırlamıyorum
__________________ Yalancı Ayın Sahte Işıkları Gölgemi Çizerken Hoşçakal ... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| aynanın "Amca" dediği Üyelik Tarihi: 09/2005 Yer: Php.Net
| bu örnek işini görecektir. açıklamaları dikkate alarak rahatlıkla kullanabilirsin.
__________________ sineld amcanın imzası: PHP Kodu: |
| | |
| | #4 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 12/2007
| vampire sende haklısın ama ne kadar tedbir olursa o kadar iyidir en azından cms açıklarından faydalanan lamerlerin eline daha kolay ulaşma imkanı vermemiş olurum diye düşünüyorum.sineld verdiğin kodlar bir işime yaramaz phpmyadmin in olduğu klasöre benim erişim hakkım yok tüm siteler bu dosyaları ortak olarak kullanıyor. ilginiz için teşekkürler . |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |