![]() | |
| | #1 (permalink) |
| READ ONLY Üyelik Tarihi: 05/2003 Yer: MERSİN
|
Yeni yayılmaya başlayan W32/Sobig.f@MM virüsünün http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0...~303865,00.asp adresinde de belirtildiği gibi e-mail aracılığıyla bulaştığını belirten uzmanlar, özellikle \"scr\" (screensaver) ya da \"pif\" (Windows program information) uzantılı dosyaların ekli olduğu e-mail\'lere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Konu (subject) bölümünde \"Re:details, Re:approved, Re:Thank you, Re:That movie\" ya da \"your details\" yazan e-mail\'lerin virüslü olabileceği belirtiliyor. 134 ülkede görüldüğü bildirilen Virüs, bulaştığı bilgisayardaki Outlook programında bütün adreslere kendini otomatik olarak gönderiyor. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Tüm mail hesaplarıma 200 den fazla sobig.f@mm geldi. 2,3 günde bu virüs gerçekten hızlı yayılıyor. bilgisayarında antivirus yazilimi kurulu olmayanlara en kısa zamanda kurmalarını tavsiye ediyorum.
__________________ kişisel karizma alanı! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Teknik bilgisi fazla olmayan bilgisayar kullanicilari, bu sorunlari nasil asiyorlar, merak ediyorum dogrusu. * Yeni cikan guvenlik aciklarini, virusleri/solucanlari takip edeceksin. * Ne zaman hangi patch'leri yukleyecegini bileceksin. * 4-5 KB/s download hizi ile patch'leri indireceksin ve bu sirada da saldirilardan kendini koruyacaksin. * Patch'leri dogru sekilde kuracaksin. * Bunlari yapmadan once virusden etkilendiysen, anti-virus programini update edip virusu sileceksin. * Ek olarak ingilizce'den de az biraz anlayacaksin. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| RedGhost Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: /etc/YOZGAT
|
vallahi makinemde virus programı yok daha bir viruse bile raslamadım neden se ?
__________________ ----- Bilgi İşlemciler İçin ------- ----- www.bimbilgi.com ------- ----- Paylamak Sanattır.-------- |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
| Alıntı:
Bızde makınelerını formatlayıp tekrar kuruyoruz.. Ardından bı sonrakı aya kadar el sıkıp ayrılıyoruz..
| |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| READ ONLY Üyelik Tarihi: 05/2003 Yer: MERSİN
| Alıntı:
Disketi getiren kişi kendi bilgisyarında birşey olmadığını zannediyor. ve böylelriyle uğraşıp gidiyoruz. nice virüssüz günlere.. | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Yönetim Karşıtı Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: İstanbul
|
Bu virüs meselesinde en güldüğüm şey hayatında monitöre bakmamış validenin TV'den duyup beni uyarmasıdır. Bir arkadaşın annesi ise bu virüslerin insana da zarar veriğini düşündüğünden telefon açıp uyarmış. Düne kadar "oğlum akşama hava bozacak, ceketini al yanında bulunsun" tarzında uyarılar alırdık. Şimdi Tv'lerin zevzeklği yüzüden annelerden virüs uyarısı alıp, "norton karma aşısı" şeklinde anti-virüs yazılımları izah etmeye çalışıyoruz. İşte komik geldi, ne bileyim...
__________________ Söylenebilir olan ne varsa açıkça söylenmeli ama üstüne konuşulamayan hakkında da susulmalı. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |